Banner
Point d.o.o.

Luka Nieti

Luka Nieti
Rođen: 12.08.1983.
(Split, HR)
Opis:Hrvatski pop pjeva
Jezik:hrvatski
Izvor:Wikipedia

Luka Nieti (Split, 12. kolovoza 1983.), hrvatski pjeva pop-rock izriaja.

Godine 2005. objavio je svoj debi album Premijera.
Najpoznatiji je po hitovima Ponekad poelim i Proljee.

Luka je drugo dijete Tamare i Mila.
Ima stariju sestru Petru, TV voditeljicu (Po ure torture).

Kako su Lukini roditelji uvidjeli da Luku okupira jedino glazba, na prvo glazbeno kolovanje su ga poslali kod asnih sestara, tonije kod asne Cecilije, kod koje je pohaao satove klavira.
Negdje u petom razredu osnovne poeo je odlaziti i na satove pjevanja kod Mie Limia, gdje se po prvi put susreo s osnovama skladanja glazbe.
S opernom divom Sanjom ErcegVrekalo je vjebao i usavravao tehniku pjevanja.

U 17-toj godini Luka je napisao svoju prvu pjesmu, Ludi grade, koju je Zdenko Runji uvrstio u program Melodija hrvatskog Jadrana 2001., gdje, na sveope iznenaenje, mladi pjeva osvaja 3 Srebrna galeba za 2. nagradu strunog ocjenjivakog suda (za glazbu, tekst i interpretaciju).
Nakon toga su uslijedile godine s vie i manje zapaenim nastupima na raznim festivalima.

Godina 2004. je prijelomna za mladog splitskog glazbenika, jer potpisuje ugovor s diskografskom kuom Menart, a naredne godine objavljuje debitantski album pod imenom Premijera, s kojeg su skinuti uspjeni singlovi Ne krivi me, Tebi pjevam, Ponekad poelim, Proljee i Meni treba ti.
Nakon svog drugog nastupa na Dori 2005., na kojoj je predstavio svoju autorsku pjesmu Proljee, postaje opepoznato glazbeno lice u Hrvatskoj.
Slijedi nominacija za diskografsku nagradu Porin u kategoriji za debitanta godine, te nastup na samoj dodjeli nagrada u Osijeku.

S uspjesima nastavlja na Hrvatskom radijskom festivalu 2006. godine, gdje s Lanom Jurevi izvodi skladbu Prava ljubav, koja u vrlo kratkom roku postaje jo jednim Lukinim hitom, osvajajui vrhove domaih top lista.
Na Festivalu zabavne glazbe Split 2006. predstavlja pjesmu More, s kojom u prvoj finalnoj veeri osvaja Zlatno jedro (prvu nagradu publike), dok mu je u Superfinalu pripala trea nagrada publike.

Godine 2007. izlazi mu novi album, Slobodno diem. Prema sudu radijskih sluatelja, Luka Nieti i klapa Nostalgija su sa skladbom Samo mi reci da (Ljepotice mala) osvojili nagradu u pop-rock kategoriji na Hrvatskom radijskom festivalu 2007.
Krajem iste godine je u paru s Mirjanom uti pobijedio u drugoj sezoni TV emisije Ples sa zvijezdama.

Godine 2008. Luka Nieti je izdao album Na tren i zauvijek.

Albumi
Premijera (2005.)
Slobodno diem (2007.)
Na tren i zauvijek (2008.)

Napomena: Podaci o autorima su preneseni iz javno dostupnih izvora (Wikipedia, Google,... ).
Ako su objavljeni vaši podaci, a ne želite da budu vidljivi u ovom katalogu, molimo vas da nas kontaktirate.