Banner
Point d.o.o.

August Cili

August Cili
Rođen: 10.08.1891.
(Zagreb, HR)
Umro: 30.03.1963.
Mjesto djelovanja:Zagreb, Varadin
Opis:Hrvatski glumac, komiar i redatelj HHK u Zagrebu i HNK u Varadinu
Jezik:hrvatski
Izvor:Wikipedia

August Cili (Zagreb, 10. kolovoza 1891. - Zagreb, 30. oujka 1963.), hrvatski glumac, komiar i redatelj Hrvatskog narodnog kazalita u Zagrebu i Hrvatskog narodnog kazalita u Varadinu.

Od okupacije organizirano je radio za NOP. lanom KP postao je 1942.
Na osloboenom teritoriju je bio od 1944. Poslije osloboenja bio je aktivan drutveni radnik.
Njegov je lik prikazan u desetoj epizodi televizijske serije Nepokoreni grad iz 1982. godine.

Filmografija
Pustolov pred vratima (1961.)
Jurnjava za motorom (1959.)
Takva pjesma sve osvaja (1958.)
U naeg Martina (1958.)
Svoga tela gospodar (1957.)
Jubilej gospodina Ikla kao Leopold pl. Borovitza (1955.)
Kameni horizonti kao stric Milja (1953.)
Ciguli Miguli kao Valentin ugec (1952.)
Lisinski (1944.)
Dvorovi u samoi (1925.)
Dvije sirotice (1919.)
Matija Gubec (1919.)

Napomena: Podaci o autorima su preneseni iz javno dostupnih izvora (Wikipedia, Google,... ).
Ako su objavljeni vaši podaci, a ne želite da budu vidljivi u ovom katalogu, molimo vas da nas kontaktirate.