Banner
Point d.o.o.

Katalog autora

Pretraživanje kataloga
Napredno togg
Metelwin katalog autora jedinstveni je katalog autora (pisaca, redatelja, glazbenika, itd.) i drugih važnih povijesnih ličnosti. S preko 21000 zapisa, najveći je katalog u Hrvatskoj i regiji. Ono što Metelwin katalog autora razlikuje od svih drugih kataloga ili baza biografija je to da nudi još mnoge dodatne informacija kao i slike/fotografije/podatke pronađene u starim knjigama koje nisu bile dostupne nigdje na internetu do objavljivanja u Metelwin digitalnoj knjižnici. Poveznice na druge osobe, poveznice na digitaliziranu građu od autora ili o autoru, fotografije, biografije, čine Metelwin katalog najboljim ali i prvim ove vrste u Hrvatskoj.
Jučer
Rođeni
0000000586
Dževad KARAHASAN 1953.
Bošnjački književnik i teatrolog
0000011167
Elke SCHMITTER 1961.
njemačka književnica
0000005900
Alicia KEYS 1981.
Američka R&B i soul pjevačica, tekstopisac i pijanistkinja
Umrli
0000015927
Sergej Ivanovič VAVILOV 1951.
Akademik, predsjednik Akademije Nauka SSSR
0000011197
Ava GARDNER 1990.
Američka filmska diva
0000003337
Branko RELIĆ 2005.
Ekonomist
Danas
Rođeni
0000000370
Josip SCHLOSSER-KLEKOVSKI 1808.
Liječnik, savjetnik kr. zem. vlade i praliječnik
0000005543
Ted ALLAN 1916.
Kanadski scenarist, književnik, dramaturg, glumac
0000020528
Nuri Bilge CEYLAN 1959.
Redatelj
Umrli
0000016154
Edward JENNER 1823.
Engleski fizičar, otkrio cjepivo za velike boginje
0000010887
Adolf SEIWERTH 1928.
Hrvatski kemičar
0000003573
Marija MALBAŠA 1995.
Knjižničarka i bibliografkinja
Sutra
Rođeni
0000017176
Slobodan ALFIREVIĆ 1924.
Direktor instituta za oceanografiju i ribarstvo, profesor, biolog, oceanograf
0000011388
Neven ORHEL 1947.
liječnik, pisac
0000004533
Krešimir BLAŽEVIĆ 1958.
Pjevač grupe Animatori
0000000611
Hrvoje KOVAČEVIĆ 1966.
Hrvatski pisac
Umrli
0000016702
Edo GLOBOČNIK 1901.
Liječnik
0000015586
Mihovil GRAČANIN 1981.
Hrvatski agronom, akademik, pedolog, fitofiziolog, fitoekolog