Pretraživanje baze podataka monografija, časopisa i novina.
Knjige Novine Casopisi Projekti Razglednice Bibliografija Zbirke Rukopisi Digitalizacija fotografija Sitni tisak
Digitalna knjižnica

Baza digitalizirane i multimedijalne građe

Dobrodošli u našu digitalnu knjižnicu!

Pretražujte i čitajte knjige, časopise, novine ili bilo koje druge dostupne digitalizirane materijale besplatno. Ali prvo, naučite više o nama ili nas kontaktirajte ukoliko želite digitalizirati svoju zbirku i postati dijelom naše knjižnice ili surađivati na neki drugi način.

Zamišljena je kao kompleksan kooperativni i otvoreni sustav stvaranja, objavljivanja, pretraživanja i korištenja svih vrsta digitalizirane i multimedijalne građe.

Podržano je i više slikovnih preglednika kao što su interni MWiew, FlipPage i Silverlight. Sustav podržava WEB2 i nove IFLA preporuke. Za te svrhe smo razvili posebno korisničko sučelje koje omogućuje jednostavnu obradu, digitalizaciju i komunikaciju s internetskom bazom.

Više o digitalnoj knjižnici

Baza autoraBookmark Knjiga na mreži

Pomoc Razglednice Relistajte Želite digitalizirati Facebook Newsletter Prijava
Dogodilo se...

jučer

09-21

  • 1905. godine umro Rudolf BAUMBACH Digitalizirana građa Google Wiki - Rudolf Baumbach (28 September 1840 – 21 September 1905) was a German poet.. . Born in Kranichfeld ...

Saznajte više

Danas

09-22

  • 2000. godine umro Jehuda AMIHAJ Digitalizirana građa Google Wiki - Rođen u njemačkom gradu Wuerzburgu, u ortodoksnoj židovskoj obiitelji. . Godine 1963. s roditeljima...

Saznajte više

sutra

09-23

  • 1963. godine umro Danko ANGJELINOVIĆ Digitalizirana građa Google Wiki - Danko Angjelinović (Makarska, 13. travnja 1891. – Split, 23. rujna 1963.), hrvatski pisac i prevodit...

Saznajte više

Pretražuj bazu knjiga!

Ovdje možete pronaći i pregledati veliki broj knjiga, posebno iz zavičajnih fondova brojnih hrvatskih ustanova i privatnih biblioteka. I Vi se možete uključiti u projekt !

preporučamo

Pogledajte i ostale knjige u našoj knjižnici.

izdvojeno

Dr. Oton Kučera i dr. Stanko Plivelić: Novovjeki izumi

Dr. Oton Kučera i dr. Stanko Plivelić: Novovjeki izumi"U trećoj knjizi "Novovjekih izuma" završio sam raspravljanje o modernim izvorima električnih struja opisom stroja, poznatoga uz ime "dinamo za jednaku struju", ili kraće "dinamo jednake struje". Dok se kotva (Grammeov kolut ili Siemensovo vreteno = Siemensov bubanj) jednakom brzinom vrti ispred polova "poljskoga magnet a", tjerana parom ili vodom, teče u izvanjim provodnicama ˝jednaka struja˝ t.j. električna struja svagda istoga smjera i svagda jednake jakosti. Kad je elektrotehnici uspjelo koncem sedamdesetih godina 19-stoljeća da izgradi ovakove strojeve, koji daju jednaku struju, a napetost joj siže do 2000 volta2, činilo se, da je elektrotehnika došla do vrhunca svoga razvijanja."

Nastavite čitati

Pogledajte što smo za vas izdvojili

Pretražuj novine

Trenutno Vam možemo ponuditi više desetaka naslova starih novina iz velikog dijela Hrvatske.

Posebno smo ponosni na dvadeset i pet kompletiranih novinskih naslova izdanih u Varaždinu

Ovdje se nalaze i novine koje su izlazile i u drugim gradovima kao što su: Vinkovci, Koprivnica, Bjelovar, Ludbreg, Đurđevac, Pula i drugi. Prikuplja se i građa s ostalih područja države

najnovije

nove novine - SKPU

- Slavenska misao, Trst 1903.-1909.

Pogledajte sve novosti vezane uz novine!

Pretražuj casopise

Trenutno je na raspolaganju dvadesetak naslova koji se još dopunjavaju. Neke od časopisa putem modula u METEL win programu digitaliziraju korisnici sami čime se postigao visoki stupanj kooperativnosti i individualnosti.

preporučamo

Priroda

Priroda : popularni časopis hrvatskog prirodoslovnog društva, Zagreb: Hrv. Prirodoslovno Društvo, 1911. -

JIOS

Journal of Information and Organizational Sciences, Izdavač : Fakultet organizacije i informatike Varaždin

Izdvojeno

Oh, ova vrućina!"Tehničari su opravdano ponosni na odlične klimatske uređaje, koje su izgradili. Ali još su vredniji čuđenja uređaji za hlađenje, koji su razvijeni u našem tijelu. Oni su tako djelotvorni, da čovjek u peći pri vrućini od 115° može ostati na životu, vrućini dovoljnoj da se ispeče odrezak mesa."

Članak: Oh, ova vrućina!

Ovdje pogledajte što smo još za Vas izdvojili

Razglednice

pogledajte

00206

Opis: Varaždin. Zagrebačka ulica, oko 1912.g

Detaljni prikaz

o projektu

Cilj ovog projekta bio je digitalizirati razglednice sa područja Varaždinske županije i omogućiti pristup i pretraživanje korisnicima prema različitim kriterijima (godina, motivi…) takvih razglednica preko Interneta.

Osnovna zbirka stranice je zbirka gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović u Varaždinu, međutim, moguće je objaviti i privatne zbirke. Kontaktirajte nas!

Naši projekti

Novosti

U pripremi

Zbirka Gustav Piasek - Hemeroteka

Pogledajte sve novosti vezane uz projekte!

izdvojeno

Bjelovariana - Bibliografska baza podataka o Bjelovaru i Bjelovarskom kraju

Bjeovariana je zavičajna zbirka Narodne knjižnice "P. Preradović" koja skuplja, obrađuje, čuva, daje na korištenje i prezentira tiskanu ili na drugi način umnoženu građu o zavičaju. Utemeljena je 1975. godine.

Ostale informacije

Telefoni:

  • 042/206 306
  • 042/206 307
  • 042/206 308 (fax)

E-mail:

Web:

USLUGE DIGITALIZACIJE

Nudimo vam velik izbor usluga, od profesionalne usluge skeniranja sa vrhunskom opremom, skeniranja mikrofilmova, digitalizacije, OCR-a, te do Web prezentacije knjiga i časopisa.

Saznajte više!