Banner
Point d.o.o.

Diana Jean KRALL

Diana Jean KRALL
Rođenje: 16.11.1964. Wikipedia
(Nanaimo, BC, CAN)
Opis:Kanadska jazz pijanistica i pjevačica
Jezik:eng

Rođena 1964. g. u obitelji glazbenika, od malih je nogu bila okružena glazbom, pa ne čudi što je već s 4 godine počela svirati klavir.
S malim jazz sastavima počela je suradnju u srednjoj školi, a s 15 godina počela je prezentirati svoje umijeće muziciranja po mjesnim restoranima. Visoko obrazovanje stekla je na Berklee College of Music u Bostonu, za kojeg je stipendiju dobila pobjedivši na međunarodnom jazz festivalu u Vancouveru.
U svijet poznatih i utjecajnih glazbenika uveli su ju Ray Brown, Jeff Hamilton, te Jimmy Rowles, koji ju je nagovorio da u svoje sviranje ubaci i pjevanje, kojeg se oduvijek bojala.
Dokaz da nije pogriješio je broj prodanih albuma, koji uistinu fascinira i čini Dianu faktorom koji zbližava slušatelje sasvim različitih glazbenih nazora.

U Dianinim interpretacijama osjeti se širok spektar utjecaja glazbe.
Razlog tome je otac, koji je donosio ploče raznih izvođača, od Crosbya, Sinatre do Armstronga i ostalih legendi glazbene elite.
Iako u svojoj diskografiji ima već 11 albuma, na kojima prevladavaju obrade, tek je posljednji, dvanaesti, kompilacijski.

Ukupno: 14
Napomena: Podaci o autorima su preneseni iz javno dostupnih izvora (Wikipedia, Google,... ).
Ako su objavljeni vaši podaci, a ne želite da budu vidljivi u ovom katalogu, molimo vas da nas kontaktirate.