Richard David BACH

Richard David BACH
Rođen: 23.06.1936.
(Oak Park, Illinois, USA)
Opis:Američki književnik
Jezik:engleski

Richard Bach David rođen 23. lipnja 1936. godine, poznat je američki pisac te najpoznatiji po svojim bestselerima kao što su: ˝John Livingston Seagull˝, ˝The Adventures of a Reluctant Messiah˝ i mnoge druge knjige koje su obilježile jedan period.
Sam Richard tvrdi da je potomak Johana Sebastiana Bacha, a poznat je i po svojoj velikoj ljubavi prema letenju koje mu je postalo hobi dok je imao svega 17 godina.

Richard Bach rođen je u Oak Parku u državi Illinois.
Svoje školovanje završio je na Fakultetu Long Beach 1955. godine.
Uskoro nakon što je završio fakultet pridružio se mornarici SAD-a kao rezerva, a uskoro nakon toga uključio se u program Nacionalne garde borbene jedinice 108.
Nakon toga se pridružio borbenoj jedinici 141 te eskadrili poznatijoj kao Fighter Squadron USAF kao pilot letjelice F-84F.

Nakon aktivnog bavljenja vojskom počeo se baviti pisanjem, a u početku se koncentrirao na knjige koje su opisivale sve poznatije metode letenja te pokoji trik koji će svim budućim pilotima jako dobro doći.
Recimo da je u to vrijeme pisao za brojne časopise koji su se koncentrirali na letenje.

Godine 1970. Bach se koncentrirao na pisanje o galebu koji je letio zbog ljubavi prema letenju, no naravno rukopis je bio odbijen od strane mnogih izdavača.
Knjiga je obuhvaćala nevjerojatne opise galeba i njegova leta.
S vremenom izdavači su otkrili kako se radi o pravom potencijalu koji je ubrzo porušio sve moguće rekorde te koji se prodao u više od 1.000.000 primjeraka.
Sve je iznenadio nevjerojatan uspjeh knjige o kojem su mediji tada neprekidno izvještavali.

Kad se pogledaju knjige koje je Bach napisao može se primjetiti kako velik dio tih djela uključuje temu letenja, a pored toga velik dio tih knjiga su polu-autobiografski gdje su se koristili stvarni, ili malo dotjerani događaji iz Bachovog života.
Možemo reći kako su ljudi zapravo prihvatili njegovu filozofiju i način pisanja, a kad malo bolje pogledamo zašto i nebi.
Ipak se radi o čovjeku koji je u više navrata pokazao kako voli letenje i koliko je o njemu naučio.

Ukupno: 1
Napomena: Podaci o autorima su preneseni iz javno dostupnih izvora (Wikipedia, Google,... ).
Ako su objavljeni vaši podaci, a ne želite da budu vidljivi u ovom katalogu, molimo vas da nas kontaktirate.