Banner
Point d.o.o.

Pat Boone

Pat Boone
Charles Eugene Boone
Rođena: 01.06.1934. Wikipedia
(Jacksonville, Florida, US)
Opis:Američki pop pjevač i glumac
Jezik:engleski
Izvor:Wikipedia

Pat Boone (rođen je kao Charles Eugene Boone, Jacksonville, Florida 1. lipnja 1934. - ) je Američki pop pjevač i glumac osobito popularan 1950-ih i 1960-ih.

Pat Boone prodao je preko 45 milijuna albuma, imao 38 hitova koji su se popeli na top ljestvice i glumio u 12 hollywoodskih filmova.
Pat Boone je na vrhuncu svoje karijere bio pjevač starog kova - šlagerskog tipa prije pojave rock and rolla.

Pat Boone pjeva i nastupa i dan danas.

Boone je bio uspješan na raznim poljima, bio je televizijska zvijezda, vodio je vlastiti show od 1957-1959. godine - The Pat Boone Chevy Show.
Napisao je puno knjiga, i dosta bestsellera iz 1950-ih (knjiga savjeta za tinejdžere Twixt Twelve and Twenty, Prentice-Hall).
Pat Boon pridonio je širenju popularnosti crnačkih pjesama i ritmova rock and rolla 1950-ih.
Po nekim anketama, poput onog magazina Billboard, Boone je bio drugi najpopularniji izvođač 1950-ih, odmah iza Elvisa Presleya.

Pat Boone se okušao u mnogim poslovima, a dokazao se kao uspješni voditelj, televizijski zabavljač, ali i kao politički komentator, promicatelj konzervativne politike, te kao veliki kršćanski aktivist, pisac i propovjednik.

Boone je rođen u Jacksonvilleu, Florida ali se već sa dvije godine preselio u Nashville, Tennessee, u kojem je odrastao i proveo školovanje (Lipscomb College, Lipscomb University).

Boone je počeo pjevati i izdavati ploče od 1954. godine za diskografsku kuću Republic Records.

Njegova izvedba pjesme Fats Domina 1955 Ain’t That a Shame postala je veliki hit.
Na početku svoje karijere Boone se usredostočio na to da izvodi R&B pjesme crnačkih pjevača za svoje bijelo tržište (u to doba ranih 1950-ih ta tržišta bila su gotovo potpuno odvojena, bijelci su slušali i kupovali bijelce, a crnci crnce).

Brojni Boonovi hitovi bili su prepjevi crnačkih R&B hitova poput; Ain’t That a Shame (pjesma Fats Domina) Tutti Frutti i Long Tall Sally ( pjesme Little Richarda), At My Front Door (Crazy Little Mama) ( pjesma El Doradosa), te crnačkih blues balada; I Almost Lost My Mind (pjesma Ivory Joe Huntera), I’ll be Home (pjesma The Flamingosa) i Don’t Forbid Me (pjesma Charlesa Singletona).

Boone je odrastao u tradicionalnoj protestantskoj kršćanskoj obitelji 1960-ih se pridružio novom vjerskom pokretu Kristova Crkva i postao njihov veliki zagovornik.
Boone se držao jakih vjerskih načela i u svojoj karijeri glumca i pjevača, odbijao je pjesme i uloge koji bi se kosili sa njegovim vjerskim načelima, tako je odbio ulogu u filmu s tadašnjom velikom zvijezdom Marilyn Monroe.

U svom prvom glumačkom nastupu u filmu April Love, odbio se ljubiti s partnericom Shirley Jones jer je bila udata.

Od pojave britanske invazije Boonova karijera kao hit pjevača je okončana, nastavio je snimati ploče i tijekom 1960-ih ali bez odjeka kod publike.
Zbog toga se 1970-ih okrenuo gospel i country glazbi (ni tu nije doživio neke veće uspjehe), a nastavio je svoju karijeru glumca, radijskog i televizijskog zabavljača.

Na početku 1970-ih Pat je osnovao vlastitu diskografsku kuću - Lion & Lamb Records. Glazbenici sa kojima je surađivao bili su; on osobno, The Pat Boone Family, Debby Boone, Dan Peek, DeGarmo & Key, Dogwood.

1997. godine Boone je izdao album In a Metal Mood: No More Mr. Nice Guy, zbirku obrade heavy metalnih hitova.

Pat Boone ima konzervativna politička stajališta.
Vjeran je republikanac i svoje stavove otvoreno brani i zastupa.
2006. godine, Boone je napisao novinski članak za list WorldNetDaily u kojem je prozvao demokrate zbog njihovih napada na tadašnju američku politiku predsjednika Georga Busha prema Iraku.

Na početku 2007 godine Boone je napisao dva novinska članka u kojima napada Teoriju evolucije kao apsurdnu, netočnu i neosjetilnu.
Za predsjedničke kampanje 2008 godine Pat Boone angažirao se u promociji republikanskog kandidata Johna McCaina 2008.

Pat Boone je veliki propagandist Chevrolet automobila General Motorsa još od 1950-ih, u tom poslu naslijedio je

Ukupno: 5
Napomena: Podaci o autorima su preneseni iz javno dostupnih izvora (Wikipedia, Wikimedia,... ).
Ako su objavljeni vaši podaci, a ne želite da budu vidljivi u ovom katalogu, molimo vas da nas kontaktirate.
Ako objavljena slika nije u skladu s autorskim pravima, javite nam kako bi je mogli ukloniti.