Banner
Point d.o.o.

Zlatko Drvar

Zlatko Drvar
Rođen: 01.03.1935. Wikipedia
(Ludbreg, HRV)
Mjesto djelovanja:Varaždin
Opis:Znanstvenik, izvanredni profesor na FOI-u
Jezik:hrvatski
Izvor:35. obljetnica Ekonomskog i informacijskog studija u Varaždinu

Rođen 1. ožujka 1935. u Ludbregu, gdje je završio osnovno obrazovanje.
Srednju tehničku školu strojarskog smjera završio je u Zagrebu 1952. godine, Višu ekonomsku školu u Varaždinu 1966. godine, a Ekonomski fakultet u Osijeku -Centar Varaždin 1972. godine.

Poslijediplomski studij završio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i magistrirao 1974. godine s temom ˝Istraživanje potencijalnog tržišta prirodnog plina na području Varaždinske regije do 1990. godine˝.
Na istom fakultetu doktorirao je 1981. godine, obranivši temu disertaciju pod naslovom ˝Istraživanje faktora potražnje za izvorima toplinske energije iz prirodnog plina˝.

Radio je na tehničko-tehnološkim poslovima u Ljevaonictvornici armatura Varaždin kao rukovoditelj pripreme rada, šef proizvodnje i tehnički rukovoditelj.
Na ekonomsko-organizacijskim poslovima radio je kao rukovoditelj prodaje u RO Ljevaonici Varaždin, rukovoditelj analitičko-planskog sektora u RO Metalna industrija Varaždin, komercijalni rukovoditelj u RO Strojoteks Vraždin, stručni suradnik i direktor Zavoda za ekonomiku, inženjering i projektiranje Varaždin, rukovoditelj Jedinice za znanstveni i stručni rad Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, te dekan Više tekstilne tehničke škole Varaždin.

Od 1978. godine radio je kao viši predavač iz predmeta ˝Marketing˝, ˝Komercijalno poslovanje˝ i ˝Ekonomika OURa˝ u Višoj tekstilno-tehničkoj školi Varaždin, zadržavši i dalje nastavu na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin iz predmeta ˝Istraživanje tržišta i politika proizvoda˝ sve do 1989. godine.
Godine 1981. izabran je u znanstveno-nastavno zvanje izvanrednog profesora, a 1994. u znanstvenoistraživačko zvanje znanstvenog savjetnika.
Prekinuo radni odnos u FOI 1978. god.

Napomena: Podaci o autorima su preneseni iz javno dostupnih izvora (Wikipedia, Google,... ).
Ako su objavljeni vaši podaci, a ne želite da budu vidljivi u ovom katalogu, molimo vas da nas kontaktirate.