Banner
Point d.o.o.

Pavao Brajša

Pavao Brajša
Rođen: 1933 Wikipedia
(Zagreb, HRV)
Umro: 17.04.2019.
Opis:Psihijatar, psiholog i komunikolog
Izvor:wikipedia, evarazdin.hr

Pavao Brajša (Zagreb, 1933. - 2019. hrvatski psihijatar, psihoterapeut i komunikolog, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.
Specijalizirao je neurologiju i psihijatriju i doktorirao iz područja obiteljske psihijatrije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1973. temom Obiteljska situacija mlađih adolescenata asocijalnog ponašanja promatrana metodama obiteljske psihijatrije.
Cijeli svoj radni vijek proveo je kao psihijatar u Varaždinu, gdje i sada živi.
Kao znanstveni suradnik predaje na sveučilištima u Zagrebu, Mariboru, Varaždinu, Ljubljani i Grazu.
Osnovao je nekoliko bračnih i obiteljskih savjetovališta u Hrvatskoj.
Radio je kao edukator i supervizor grupnih, obiteljskih i bračnih terapeuta.
Vodio je komunikacijske treninge za pedagoške radnike, menadžere i ostale građane u Hrvatskoj i Sloveniji.
Dosad je napisao četrdesetak knjiga.
Piše u mnogim dnevnim listovima i tjednicima o problematici djece, braka i obitelji, međusobnoga komuniciranja u privatnome, profesionalnome i društvenome životu.
Već duže vrijeme o toj problematici piše i u Glasu Koncila.
Djela: Bez razgovora se ne može: kvalitetnijim razgovorom do sebe i drugih, Abeceda demokratskog ponašanja, Brak i obitelj iz drugoga kuta, Brak naš svagdašnji, Roditelji i djeca, Bajnski Dvori : neobičan razvoj jedne obične psihijatrije, Drukčija psihijatrija, Drukčiji pogled na brak i obitelj, Ljubav i svađa u dvoje, Medicinska psihologija i mentalna higijena: priručnik za srednjoškolsko obrazovanje nastavnih kadrova (suautor Stjepan Ozimec), Menedžerska komunikologija : razgovor, problemi i konflikti u poduzeću, Moj, tvoj, naš seks : kako sačuvati sreću i zadovoljstvo u seksualnom životu, Očevi, gdje ste? (prevedena na slovenski), Opća psihodinamika samoupravnog ponašanja, Psihijatrijski bolesnik i njegova obitelj u varaždinskoj sveobuhvatnoj psihijatrijskoj zaštiti u zajednici, Roditelji i djeca, Rukovođenje kao međuljudski odnos : sistemska i cirkularna odnosna psihodinamika rukovođenja, Sedam tajni uspješne škole, Sedam tajni uspješnog managementa, Opća psihodinamika samoupravnog ponašanja (prevedena na slovenski), Spolnost, dijete, škola, Sreća i nesreća udvoje: istinite priče žena i muškaraca o bračnoj stvarnosti, Sreća ili nesreća udvoje: suština i stvarnost braka, Što je dobro znati prije braka, Što je dobro znati o razvodu braka, Tajna uspješnog roditelja i odgojitelja : priručnik za rad na sebi namijenjen roditeljima, odgojiteljima, učiteljima i svima koji žele unaprijediti svoj odnos s djecom (suautori Andreja Brajša-Žganec, Edita Slunjski), Timski rad, Umijeće razgovora, Umijeće snalaženja pomoću eneagrama i dr..
Članke objavio u Defektologiji, Riječkom teološkom časopisu, Acta medicorum, Diacovensia i dr.

Ukupno: 4

Digitalizirani članci - Pavao Brajša

Liječnički vjesnik : glasilo Hrvatskoga liječničkog zbora. - Agresivitet unutar obiteljske grupe
Godina: 1969. Broj: 12 str. 1265 -1272
Acta Medicorum : glasilo djelatnosti za znanstvenoistraživački rad Opće bolnice Varaždin = the journal of the Scientific Unit of General Hospital Varaždin Vještine ljubavi i vještina razgovora u pomaganju osiromašenim obiteljima
Godina: 1993. Broj: 1-02 str. 47 -55
Napomena: Podaci o autorima su preneseni iz javno dostupnih izvora (Wikipedia, Google,... ).
Ako su objavljeni vaši podaci, a ne želite da budu vidljivi u ovom katalogu, molimo vas da nas kontaktirate.