Banner
Osnovna škola Ivana Meštrovića, Zagreb

Pretraživanje kataloga

 

 

       

 

DOBRODOŠLI U KATALOG ŠKOLSKE KNJIŽNICE OSNOVNE ŠKOLE IVANA MEŠTROVIĆA

Poštovani korisniče,

fond školske knjižnice podijeljen je na učenički i nastavnički, radi učinkovitijeg snalaženja u pretraživanju formiran je u zbirke koje se nalaze u izborniku s lijeve strane.

Učenički fond bogat je lektirnim naslovima i podijeljen prema razrednim skupinama te se nalazi u desnom izborniku kao link.

Učenici škole imaju mogućnost izbora za posudbu raznovrsnih novijih naslova za slobodno čitanje i lako se mogu pronaći u istoimenoj zbirci.

Enciklopedije i popularno-znanstvene knjige namijenjene učenicima nalaze se u Referentnoj zbirci.

Nastavnički fond formiran je kroz Zbirku priručnih i stručnih knjiga za nastavnike i dijelom kroz Referentnu zbirku te ostalim zbirkama navedenima kroz linkove na lijevoj strani.

Pretraživanje je najefikasnije pomoću ključnih riječi koje se nalaze u desnom izborniku.

Dostupnost knjige vidljiva je u rezultatima pretraživanja ili klikom na traženu knjigu te je označena zelenom točkom.

Odabirom linkova možete doći do internetskih stranica drugih knjižnica koje nisu u sustavu METELwin i korisničkih stranica.

 

 

Najave
01.01.2022.
Novosti

Poštovani korisniče,

želiš li pronaći izbor knjiga na određenu temu preporučujem ti da ih tražiš  pomoću ključnih riječi koje su ponuđene u desnom izborniku. Klikom na link, grupiraju se ključne riječi poredane abecednim redom. Druga opcija je upisati traženu riječi ili pojam u tražilicu. Pored ključnih riječi piše broj što znači broj rezultata, odnosno broj knjiga s traženom temom koja se nalazi u knjižnici.

Složenije pretraživanje mrežnog kataloga moguće je putem zadanih parametra:

  • autor
  • naslov
  • UDK
  • predmetnica
  • nakladnik
  • ISBN ili ISSN oznaka.
  • lektira

 Sretno!

Link 0 IZVORI ZNANJA NA INTERNETU
IZVORI ZNANJA NA INTERNETU

Digitalna referentna zbirka prikupljenih izvora koja se nalazi na mrežnim stranicama Knjižnice Osnovne škole Ivana Meštrovića za potrebe pretraživanja korisnika knjižnice.

Izjava o pristupačnosti