Banner
Point d.o.o.

Iz Rusije s ljubavlju : [DVD] : [igrani film]

AV građa, video - DVD Vrsta gradje
Naslov
Iz Rusije s ljubavlju : [DVD] : [igrani film] / redatelj Terence Young ; glume Sean Connery, Pedro Armedariz, Lotte Lenya...[et al.]. -
Impressum
Zagreb : Continental film, 2000. -
Materijalni opis
1 video DVD (110 min) : sa zvukom, u bojama ; 12 cm. -
ISBN
3856002101330
Jezik
eng, hrv
Napomena
Naslov izvornika : From Russia with love.

Iz Rusije s ljubavlju (eng. From Russia with Love) je drugi film iz serijala o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu sa Seanom Conneryjem u glavnoj ulozi.
Film su producirali Albert R. Broccoli i Harry Saltzman, a režirao ga je Terence Young.
Temeljen je na istoimenom romanu Iana Fleminga iz 1957.
Film je svjetsku premijeru doživio 10. listopada 1963. u Londonu.
U filmu, James Bond je poslan u Tursku kako bi uz pomoć Tatjane Romanove spriječio SPECTRE-inu osvetu za ubojstvo Dr. Noa.

Mnogi obožavatelji i kritičari smatraju kako je to najbolji film o Jamesu Bondu i najbolja izvedba Seana Conneryja.
Iako je film u kontrastu s egzotičnim predjelima u Goldfingeru i Operaciji Grom, Iz Rusije iz ljubavlju često se spominje kao idealni Bond film koji može poslužiti kao primjer ostalim filmovima iz serijala.

U uvodnoj špici, počinje po noći u ukrašenom vrtu u kojem se James Bond igra mačke i miša s visokim plavokosim ubojicom.
Bonda je zarobio i nasilno zadavio do smrti Red Grant.
Odjednom se pale veliki reflektori, ispostavlja se da je ’Bond’ čovjek koji je nosio Bondovu masku - sve je to bio trening koji je provodila SPECTRE.

Kronsteen, SPECTRE-in šahovski velemajstor i planer, smislio je plan kako ukrasti uređaj za dekodiranje, Lektor, od Rusa i tako dovesti u nepriliku Britansku obavještajnu službu u osvetu za ubojstvo njihovog operativca Dr. Noa.
Bivša agentica SMERSH-a, Rossa Klebb, postavljena je na čelo misije, koja je već angažirala rusku šifranticu u veleposlantvu u Istanbulu.
Klebb se nalazi na SPECTRE-inu otoku, tajnoj bazi za treninge, kako bi procijenila ubojicu Reda Granta.

U Londonu, M kaže Bondu kako je Romanova, šifrantica u istanbulskom veleposlanstvu, kontaktirala obavještajce u Istanbulu kako je spremna predati Lektor, uređaj za dekodiranje koji godinama traže i MI6 i CIA.
Osim toga, Romanova tvrdi kako se zaljubila u Bonda.
Iako je shvatio da je to zamka, M odlučuje da Bond ipak krene na misiju.

Nakon kratkog flerta s Monepenny (tijekom kojeg M zatraži da mu se vrati fotografija Romanove koju je dao Bondu da je pogleda, na kojoj piše s ljubavlju, iz Rusije), Bond odlazi u Istanbul gdje ga od aerodroma počinju pratiti jedan neuredni čovjek u naočalama i Red Grant, dok se on ide sastati s Karimom Beyom, kojeg poslije umalo ubijaju kad je eksplodirala mina pričvršćena na zid njegove kuće.
...

(Wikipedia)

Poveznice
YouTube
Inv.br.
Info
Signatura
V96
U čitaonici!
778.5 YOUNG izr
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306