Banner
Point d.o.o.

U službi Njezinog veličanstva [Igrani film] = On her majesty’s secret service : [James Bond]

AV građa, video - DVD Vrsta gradje
Naslov
U službi Njezinog veličanstva [Igrani film] = On her majesty’s secret service : [James Bond] / [redatelj] Peter Hunt ; [gl. uloge] George Lazenby, Diana Rigg, Telly Savalas... [et al.] ; prema romanu Iana Fleminga. -
Impressum
Zagreb : Continental film, 2002, cop. 1969. -
Materijalni opis
1 video DVD (136 min) : u bojama (PAL), sa zvukom (Dolby digital) ; 12 cm. -
ISBN
3856002101378
Jezik
Engleski
Napomena
Titlovi.

službi njenog Veličanstva (eng. On Her Majesty’s Secret Service) britanski je akcijski triler iz 1969., šesti film o Jamesu Bondu, prvi i jedini s Georgeom Lazenbyjem u ulozi tajnog agenta MI6.
Lazenby je tako postao drugi službeni James Bond, naslijedivši Seana Conneryja.
Connery se poslije vratio u sljedećem filmu, Dijamanti su vječni (1971.).
U filmu, Bond se suočava s Blofeldom koji pokušava proširiti zarazu pustivši ˝anđele smrti˝, djevojke ispranih mozgova ako se ne ispune njegovi zahtjevi.
Bond se upoznaje, zaljubljuje i na kraju vjenčava s groficom Teresom di Vicenzo.

Ovo je jedini film iz serijala o Jamesu Bondu kojeg je režirao Peter R. Hunt, koji je bio montažer i pomoćnik redatelja na svim prethodnim filmovima.

U službi njenog Veličanstva trebao je slijediti nakon Goldfingera, nakon toga je trebao naslijediti |Operaciju Grom, da bi ipak došao nakon filma Samo dvaput se živi.

1967., nakon pet uspješnih James Bond filmova, Sean Connery odustao je od uloge.
Kao njegovu zamjenu, producent Albert R. Broccoli prvo je izabrao Timothyja Daltona; međutim, Dalton je odbio ponudu, vjerujući kako je premlad te da je Connery predobar da ga se zamijeni.
Harry Saltzman razmišljao je o Rogeru Mooreu, ali on je bio nedostupan jer je nastupao u popularnoj televizijskoj seriji, Svetac.
Saltzman je razmišljao i o Jeremyju Brettu, koji je poslije postao poznat po ulozi Sherlocka Holmesa, nakon što ga je vidio u filmu My Fair Lady, ali je Broccoli na kraju odabrao australskog glumca Georgea Lazenbyja nakon što je glumac dogovorio ˝slučajni˝ susret s producentom.
Broccoli je primijetio kako je Lazenby Bond-tip, fizički i karakterno, te mu ponudio audiciju.

Diana Rigg (grofica Teresa di Vicenzo, Tracy Bond) angažirana je poslije jer su producenti htjeli poznatu glumicu uz neafirmiranog Lazenbyja; prije ovog filma, Diana Rigg bila je popularna heroina Emma Peel u televizijskoj seriji Osvetnici.

Poveznice
YouTube
Inv.br.
Info
Signatura
V98
U čitaonici!
791.43-2 HUBT usl
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306