Banner
Point d.o.o.

Zlatno oko = Goldeneye : igrani film

AV građa, video - DVD Vrsta gradje
Naslov
Zlatno oko = Goldeneye : igrani film / [redatelj] Martin Campbell ; [gl.uloge] Pierce Brosnan, Sean Bean, Famke Janssen, Izabella Scorupco, Joe Don Baker. -
Impresum
Zagreb : Continental film, 2006.?. -
Materijalni opis
1 video DVD (124 min) : u bojama (PAL), sa zvukom (Dolby digital 5.1). -
EAN
3856002101309
Jezik
eng, hrv
Napomena
DVD. - Titlovi.

Pad komunizma u Rusiji bio je glavni predmet uvodne špice koju je kreirao Daniel Kleinman (koji je taj posao preuzeo nakon smrti Mauricea Bindera 1991.).
Špica prikazuje kolaps i uništenje nekoliko građevina povezanih sa Sovjetskim Savezom, kao što su crvena zvijezda i srp i čekić.
Kleinman je u intervjuu rekao kako je špica trebala prepričati ono što se događalo u komunističkim zemljama kad se komunizam raspadao.

Film se nije mogao snimati u studijijma Pinewood budući da su bili rezervirani pa je stara tvornica Rolls Roycea u Hertfordshireu pretvorena u filmski studio.
Producenti su poslije rekli kako bi Pinewood bio premalen.

Producentima je pomoć pružila i francuska mornarica, koja je ustupila na raspolaganje fregatu FS La Fayette i najnoviji helikopter, Eurocopter Tiger.
Francuska vlada također je dopustila da se u promotivnoj kampanji koriste mornarički logotipi.
Međutim, producenti su se posvađali s ministarstvom obrane oko Brosnanova protivljenja francuskim testiranjima nuklearnog oružja i njegove povezanosti s Greenpeaceom; kao rezultat svega, Francuzi su otkazali premijeru filma u Francuskoj.
...
Dozvola za ubojstvo, prethodni Bond film, nije dobro prošao na box-officeu, što je razočaralo producente.
Osim toga, 1989. je tvrtka MGM/UA prodana australskoj grupi Quintex, koja je htjela spojiti kompaniju s Patheom.
Danjaq, švicarska podružnica EON-a, tužila je MGM/UA, distributera filma, zato što je licenca pripala Patheu, koji je namjeravao emitirati Bond serijal na televiziji u nekoliko zemalja diljem svijeta bez odobrenja Danjaqa.
Te pravne bitke odgodile su film za nekoliko godina.

(Wikipedia)

Poveznice
YouTube
Inv.br
Info
Signatura
V99
U čitaonici!
E778.5 CAMPB zla
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306