Harry Potter i kamen mudraca

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Harry Potter i kamen mudraca / Joanne K. Rowling ; [preveo s engleskoga Zlatko Crnković]. -
Izdanje
5. izd. -
Impressum
Zagreb : Algoritam, 2001. -
Materijalni opis
245 str. ; 24 cm. -
ISBN
953-6450-30-5
Napomena
Prijevod djela : Harry Potter and the Pfilosopher’s Stone.
Izgovor pojedinih stranih imena i pojmova.

Roditelji Harryja Pottera stradali su dok je još bio jednogodišnja beba.
Deset je dugih i neveselih ljeta Harry proveo kao neželjen gost pod krovom Dursleyjevih, pod grdnjom navijek ljute tete Petunije, pod podozrivim pogledom neugodnog tetka Vernona i pod pakosnim udarcima bratića Dudleyja.
A onda, netom pred njegov jedanaesti rođendan, počela su stizati pisma! Tajanstvena pisma naslovljena na gospodina Harryja Pottera, opasna pisma koja mu tetak Vernon nikako nije želio pokazati, čarobna pisma ispisana smaragdnozelenom tintom, iz kojih bi Harry mogao saznati istinu!
A istina je da Harryjevi roditelji nisu poginuli u prometnoj nesreći, i istina je da Harry Potter nije sasvim običan dječak, i istina je da na jesen ipak neće morati krenuti u peti razred obližnje škole.
Harry Potter je naime izravno i pismeno pozvan u Hogwarts, najpoznatiju školu vještičarenja i čarobnjaštva, jer Harry Potter je zapravo prirodno nadaren čarobnjak, kao što su bili i njegovi roditelji.
Harry Potter je čak i više od toga: u svijetu čarobnjaka Harry Potter je legenda, samo što on o tome još uopće nema pojma.
Britanska književnica Joanne K.
Rowling smislila je prvi roman o Harryju Potteru šetajući se sa svojom tromjesečnom bebom ulicama Edinburgha kao nezaposlena, samohrana majka na socijalnoj pomoći.
Njezina razigrana priča o dječaku-čarobnjaku neuništiva duha i odvažna srca kao čarolijom osvojila je svijet.
Harry Potter preveden je na dvadeset osam jezika, tiskan u više od dvadeset milijuna primjeraka; na filmskom platnu okušat će se protiv najjačih protivnika, a J. K.
Rowling obećala je najmanje sedam nastavaka, za svaku Harryjevu školsku godinu po jedan.
Zlatko Crnković će ih za hrvatske čitatelje prevesti malo bržim tempom, a izvorna likovna oprema američke ilustratorice Mary GrandPre krasit će sva hrvatska izdanja.
Harry Potter i kamen mudraca J. K.
Rowling prva je knjiga u novoj ediciji za mlade, biblioteci “Arboretum” nakladničke kuće “Algoritam”.

Inv.br.
Info
Signatura
B614
U čitaonici!
820-3 ROWLI hark
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306