Banner
Point d.o.o.

Moje prve životinje

Slikovnice - karton Vrsta gradje
3207
Naslov
Moje prve životinje / [ilustrirale Maxine Davenport i Cindy Roberts]. -
Impressum
Zagreb : Školska knjiga, 2018. -
Materijalni opis
[10] str. : ilustr. u bojama ; 13 cm. -
ISBN
9789530001244
Jezik
Hrvatski

Slikovnice s izraženim kontrastima s pomoću kojih, zahvaljujući izraženim kontrastima, od rođenja možete poticati prirodan razvoj djetetova vida.

Osjetilo vida, jedno od najslabije razvijenih osjetila novorođenčeta, postupno se razvija od rođenja do razdoblja između treće i pete godine djetetova života.
Brojni stručnjaci u odgoju i obrazovanju poput dr.
Ranka Rajovića, autora NTC* sustava učenja i suradnika UNICEF-a na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece, ističu da djeca u prvih nekoliko mjeseci primjećuju isključivo jake kontraste koji potiču prve pokrete očiju nužne za razvoj mozga.

Nova serija slikovnica Školske knjige s izraženim kontrastima namijenjena je djeci najranije dobi kako bi s pomoću kontrasta, zanimljivih likova i jarkih boja potaknule prirodan razvoj vida, ali i razvijale ljubav prema knjigama.

Seriju slikovnica za mališane prepoznaje i Hrvatsko čitateljsko društvo te potiče upotrebu serije slikovnica s izraženim kontrastima u svojoj kampanji Čitaj mi, prvoj nacionalnoj kampanji za poticanje čitanja naglas od rođenja.
Uz poticanje prirodnog razvoja djetetova vida, čitanje će omogućiti i radosno svakodnevno druženje roditelja i djece.

Potražite prve knjižice za svoje mališane u seriji slikovnica s izraženim kontrastima: Moje prve boje, Moje prve suprotnosti, Moji prvi oblici i Moji prvi zvukovi.

*NTC sustav učenja usmjeren je na razvoj kognitivnih sposobnosti djece, temeljen na teorijskim osnovama neurologije, neuropsihologije i drugih znanosti, posebno pedagoških – obiteljske pedagogije, didaktike i metodike za predškolski i osnovnoškolski uzrast.

(školskaknjiga.hr)

Osobe
Ključne riječi
Inv.br.
Info
Signatura
Odjel
B1983
U čitaonici!
S DAVEN moj-ž
IVAN
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306