Banner
Point d.o.o.

[Sedamdeset] 70 godina nogometnog kluba Varteks

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
Naslov
[Sedamdeset] 70 godina nogometnog kluba Varteks / Ivica Vukotić. -
Impresum
Varaždin : Nogometni klub Varteks Varaždin, 2001. -
Materijalni opis
164 str. : ilustr. ; 28 cm
Jezik
Hrvatski

Nogometni klub ˝Varteks˝ bilježi 3. lipnja sedamdeset godina postojanja.
Godine nogometa, vezanih za Varaždin i firmu ˝Varteks˝, donijele su velike promjene i puno radosti mnogim sportašima, kibicima, nadasve nogometašima, trenerima i funkcionerima.
Krenulo je 1931.
Znamo da su osnivači firme Tivar, preteče Varteksa, bili Česi pa su tako i nogometnom klubu na-djenuli ime po uzoru na prašku ˝Slaviju˝.
U prošlim desetljećima naš klub je iz amaterskog, koji se uvijek natjecao i bilježio dobre rezultate u svim rangovima, izrastao u klub europskih ambicija s deset službenih utakmica u eurokupovima.
Tri imena koja je u svojoj povijesti imao: Slavija, Tekstilac i Varteks, najbolje govore o uskoj povezanosti kompanije Varteks i nogo-metnog kluba.
Simbioza obaju Varteksa kao misao vodilja data nam je još od samog osnivanja kada su osnivači kompanije još, sada već davnih nam, 30-tih godina prošlog stoljeća sjedne strane ceste napravili firmu u kojoj će ljudi raditi, a s druge strane klubove u kojima i s kojima će se zabavljati.
Kako je tu lojalnost klub vraćao vlasnicima i zaposlenicima Varteksa u prošlom razdoblju? Veseljem, radošću zbog rezultata koje su nogometaši i treneri u našem nogometnom klubu ostvarivali, te kompletnim imageom jednog čvrstog, stabilnog i pozitivnog kluba.
U povijesti, nogometni klub je bilježio vrlo dobre rezultate ali događaj iz 1961. godine, finale Kupa Jugoslavije, ostaje zlatnim slovima zapisano u našim analima.
Nastup i rezultat od 1:2 u finalnom derbiju protiv Vardara i danas ostaje jedna od najsvjetlijih točaka našeg kluba.
.....

Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
Zbirka
S1078
U čitaonici!
796 VUKOV sed
Varaždin
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306