Banner
Point d.o.o.

Laboratorijski praktikum iz elektronike II˝

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
Naslov
Laboratorijski praktikum iz elektronike II˝ / Drago Dašić. -
Impressum
Zagreb : Školska knjiga, 1968. -
Materijalni opis
132 str : ilustr. sheme tablice ; 30 cm

PREDGOVOR
Sadržaj knjige »Elektronski praktikum II« prilagođen je laboratorijskim vježbama za III i IV razred tehničkih i njima sličnih škola, i usklađen s Prijedlogom programa Stručnog metodskog praktikuma za tehničke škole u Zagrebu i s potrebama prvog stupnja viših stručnih škola koje pripremaju stručnjake iz područja elektronike.
S obzirom na postignuća elektronike, program knjige nešto je proširen da bi se njome mogli služiti i tehničari i inženjeri u proizvodnji ili institutskom radu.
Gradivo obrađeno u ovoj knjizi obuhvaća uglavnom tri područja:
Poglavlja 1—4 obuhvaćaju kratke opise instrumenata koji se danas najčešće upotrebljavaju u školskim i tvorničkim laboratorijima za mjerenja u elektronici.
To su instrumenti koje Stručno-metodski praktikum pri Tehničkoj školi u Zagrebu preporučuje za elektronske laboratorije.
U prvim dijelovima 5. poglavlja opisana su mjerenja na elektronskim sklopovima koji se upotrebljavaju kod elektronskih uređaja.
S obzirom na program škola, posebna pažnja posvećena je elektronskim sklopovima u sastavu radio-prijemnika i televizijskih prijemnika.
Ostali dijelovi 5. poglavlja obuhvaćaju mjerenja i podešavanja na radio-prijemnicima i televizijskim prijemnicima s osvrtom na najkarakterističnije greške.
Posebno je prikazano nekoliko radio-prijemnika i televizijskih prijemnika s kratkim osvrtom na njihovu konstrukcijsku izvedbu.
S obzirom na obujam knjige nije se moglo detaljnije ući u problematiku servisa za radio-prijemnike i TV-prijemnike.
O tome će biti govora u posebnoj knjizi.

Inv.br.
Info
Signatura
S901
U čitaonici!
621.3 DAŠIĆ lab2
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306