Specijalna policija u Domovinskom ratu 1990. - 1996.

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Specijalna policija u Domovinskom ratu 1990. - 1996. / [autori tekstova Franjo Tuđman... et al.]. -
Impressum
Zagreb : Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, 2017. -
Materijalni opis
521 str. : ilustr. u bojama ; 31 cm
ISBN
978-953-59670-0-2

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske danas organizira svečanost povodom obilježavanja pete obljetnice oslobođenja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača.
Od 18.00 će se sati u Zagrebačkoj katedrali služiti sveta misa, a od 19.00 sati u dvorani ˝Vijenac˝ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta na Kaptolu bit će predstavljena monografija ˝Specijalna policija u Domovinskom ratu˝.

Monografijom se pokušala zabilježiti neprocjenjiva uloga specijalne policije i njen nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu, ratu za ostvarenje tisućljetnog sna svih Hrvata.
Podsjetnik je to na devedesete godine prošlog stoljeća, godine teških borbi, stradanja, tuge, ali i ponosa, hrabrosti, vjere u vlastite snage te sposobnosti i odlučnosti hrvatskog specijalca da obrani svoju obitelj, svoju ulicu, svoj grad i svoju domovinu.

Prikazujući ustroj specijalne policije MUP-a RH, od sektora specijalne policije, Antiterorističke jedinice ’’Lučko’’, preko specijalnih jedinica policije policijskih uprava, kao i naših prijatelja iz specijalne policije MUP-a Hrvatske Republike Herceg-Bosne, obrađene su stotine stranice teksta i više tisuća fotografija.

(aktualno.hr)

Inv.br.
Info
Signatura
S1439
U čitaonici!
355 SPEC
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306