Banner
Point d.o.o.

Syriana [Igrani film] = Syriana

AV građa, video - DVD Vrsta gradje
Naslov
Syriana [Igrani film] = Syriana / režija Stephen Gaghan ; glume George Clooney, Matt Damon, Jeffrey Wright ... [et al.]. -
Impresum
Zagreb : Continental film, 2007. -
Materijalni opis
1 video DVD (123 min) : sa zvukom (2.0 dolby digital), u bojama ; 12 cm
EAN
3850316807728
Jezik
Engleski
Napomena
Podnasl. na hrv.

Mala američka kompanija Killen koju vodi Jimmy Pope (Chris Cooper) dobila je unosan naftaški ugovor u Kazahstanu zbog čega se velika tvrtka Connex želi ujediniti s Killenom.
Spajanje Connexa i Killena i eventualnu korupciju pri dobivanju posla istražuje Ministarstvo pravde koje treba i pomoć odvjetnika Bennetta Holidaya (Jeffrey Wright), koji radi i za Deana Whitinga (Christopher Plummer), odvjetnika koji iza kulisa obavlja političke intrige.

U neimenovanom arapskom emiratu princ Nasir (Alexander Siddig) spreman je prodavati prirodni plin najboljem ponuđaču tj.
Kinezima, ali to nije u interesu mnogih, pa tako ni njegovom mlađom bratu Meshalu (Akbar Kurtha), ambicioznom princu kojem se nudi pristup do vlasti pod uvjetom da sluša proameričku stranu.
Nasir ima reformatorske planove, a u tome ga savjetuje i Bryan Woodman (Matt Damon), ekspert za energetiku kojeg je osobna tragedija udaljila od supruge (Amanda Peet), ali i uputila na suradnju s Nasirom.

Robert Barnes (George Clooney) je iskusni veteran CIA-e koji dobiva zadatak ukloniti Nasira, ali će i on biti upleten u dvostruku igru pa će mu zagonetni Stan (William Hurt) pomagati da razotkrije neke tajne.
Istovremeno pratimo i sudbinu pakistanskih radnika u naftnoj industriji koji ostaju bez posla i pred deportacijom su te padaju pod utjecaj islamskog fundamentalizma.

Poveznice
YouTube
Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
V77
U čitaonici!
791.43 GAGHA sir
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306