Banner
Point d.o.o.

Asterix & Obelix protiv Cezara [igrani film]

AV građa, video - DVD Vrsta gradje
Naslov
Asterix & Obelix protiv Cezara [igrani film] / redatelj Claude Berri ; scenarij prema stripu Uderza i Goscinnyja, Claude Zidi ; glume Christian Clavier, Roberto Benigni, Gerard Depardieu. -
Impresum
Zagreb : Blitz film & video distribucija, 1999. -
Materijalni opis
1 video (DVD)(106 min.) : u bojama (pal) : dolby digital 5.0 ; 12 cm. -
EAN
3856002727561
Jezik
hrv, fre
Napomena
Prijevod djela: Asterix and Obelix contre Cesar., 1999 titlovano na hrvatski.

Malo galsko selo u kojem žive Asteriks (Christian Clavier) i Obeliks (Gérard Depardieu) posljednja je oaza slobode u Galiji.
Kada rimski poreznik ne uspije obaviti svoj posao u seocetu, Julije Cezar (Gottfried John) osobno dolazi posjetiti naselje kako bi se uvjerio po čemu je ono toliko posebno i kako se uspijeva obraniti od njegovih moćnih legionara.
Čarobni napitak, koji smo njihov druid zna spraviti, Galima daje nadljudsku snagu pa Cezar shvati da, ako želi pokoriti te lude Gale, mora se domoći druida.

Prema glasovitom romanu i jednoj od avantura najpoznatijeg francuskog dvojca, Asterixa i Obelixa, koju su napisali i nacrtali René Goscinny i Underzo, snimljena je obiteljska komična avantura namijenjena zabavi čitave obitelji.
Niz generacija odraslo je na stripovima Asterixa i Obelixa pa stoga ne čudi da tate i mame, baš kao i njihova djeca, s tolikim oduševljenjem čekaju svaku novu ekranizaciju crtanih heroja.
Popularnost Asterixa i Obelixa nikada ne jenjava - oni su dio francuskog kulturnog nasljeđa, pa ako ćemo i dublje analizirati - simbol ponosa, otpora i neustrašivosti Francuza.
Dva poznata francuska glumca, Christian Clavier i Gérard Depardieu, preuzeli su glavne uloge, dok nas je u ulozi smutljivca i mutivode Tulliusa Destructivusa svojom izvedbom oduševio poznati talijan Roberto Benigni.
Pripremite se za mnogo makljže i smijeha jer to su dvije stvari (uz obaveznog pečenog vepra) koje stanovnici malog galskog sela najviše vole!

Poveznice
YouTube
Ključne riječi
DVD
Inv.br
Info
Signatura
V93
U čitaonici!
791.43 BERR A
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306