Banner
Point d.o.o.

Dosjei X [Igrani film] : Želim vjerovati = The X files : I want to belive

AV građa, video - DVD Vrsta gradje
Naslov
Dosjei X [Igrani film] : Želim vjerovati = The X files : I want to belive / režija Chris Carter; glume David Duchovny, Gillian Anderson. -
Impresum
Zagreb : Continental film, 2008. -
Materijalni opis
1 optički disk (DVD) : sa zvukom, u bojama ; 12 cm
EAN
3856002128887
Jezik
Engleski

Novi igrani film snimljen prema nekad popularnoj i omiljenoj televizijskoj seriji ’Dosjei X’.

U najboljoj tradiciji serijala ’Dosjei X’, priča filma se drži u strogoj tajnosti, a poznata je samo direktorima studija te autorima i snimateljima.
Ipak, ovo se zna – ovaj natprirodni triler je samostalna priča u tradiciji nekih od najpoznatijih i omiljenih epizoda iz serije i odvodi uvijek kompliciran odnos između Foxa Muldera (David Duchovny) i Dane Scully (Gillian Anderson) u potpuno neočekivanim pravcima.
Mulder nastavlja svoju neumoljivu borbu za istinom, a strastvena i inteligentna Scully se i dalje nalazi neodvojivo upletena u njegovu potragu.

Film ponovno ujedinjuje zvijezde serije Davida Duchovnya (’Tajna’, ’Izgubljeno u nepovrat’) i Gillian Anderson (’Posljednji škotski kralj’, ’Nevini’) pod režijom samog autora serije Chrisa Cartera, koji je također koautor scenarija uz Franka Spotniza.
Čak i nekoliko mjeseci nakon završetka snimanja Carter je i dalje bio jednako tajanstven oko priče, kao i tijekom razvoja filma i produkcije. ’Mulder i Scully se zbog novog slučaja nađu uvučeni natrag u svijet ’Dosjea X’ je sve što je bio voljan dodati o priči.

No, možda se nešto ipak da naslutiti iz nasova filma – ’Želim vjerovati’ je fraza dobro poznata ljubiteljima serije.
To je bio slogan na plakatu koji je visio na zidu Mulderovog ureda u FBI-u. ’To je sasvim prirodan naslov.’ objašnjava Carter. ’Priča uključuje poteškoće koje proizlaze iz pokušaja mirenja vjere i znanosti.
On zapravo nagoviješta Mulderovu borbu sa vlastitom vjerom.’

(filmski.net)

Poveznice
YouTube
Inv.br
Info
Signatura
V110
U čitaonici!
791.43 CART dxž
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306