Banner
Point d.o.o.

Zvjezdane staze [Igrani film] = Star trek

AV građa, video - DVD Vrsta gradje
Naslov
Zvjezdane staze [Igrani film] = Star trek / [redatelj] J.J. Abrams ; [gl. uloge] John Cho, Ben Cross, Bruce Greenwood ... [et al.]. -
Impresum
Zagreb : Blitz film, 2009. -
Materijalni opis
1 video DVD (122 min) : sa zvukom (Dolby digital 5.1), u bojama ; 12 cm
EAN
3858882263351
Jezik
eng, hrv
Napomena
Titlovi.

Jedanaesti nastavak serijala, snimljen trideset godina nakon prvog filma i jednostavno nazvan ’’Zvjezdane staze’’, moćno je otpuhao sve sumnje.
Premda nije riječ o besprijekornom filmu, on će ipak zadovoljiti ljubitelje akcije i ljubitelje znanstvene fantastike i možemo ga uvrstiti u kvalitativne vrhunce serijala.

Poznati likovi, James T. Kirk, Spock, Nyota Uhura, Scotty, Hikaru Sulu, Pavel Chekov i ostali, vratili su se mlađi i ljepši, jer riječ je o ’’prequelu’’ čija radnja kroz nekoliko scena prati odrastanje Jamesa T.
Kirka i Spocka oslikavajući njihove karaktere, da bi potom pozornost bila usmjerena na njihovu službu na legendarnom USS Enterpreisu, te na sukob i taktično nadmudrivanje s tehnički nadmoćnijim Romulancima koje predvodi Nero.

Redatelj J.J. ˝Abrams brusio je zanat radeći na mnogim popularnim serijama (uz ostalo ’’Alias’’ i ’’Lost’’) te na trećem nastavku filma ’’Nemoguća misija’’ te je stečeno znanje na najbolji način primjenio u ovom filmu.
Scenarij čestih suradnika Roberta Orcija i Alexa Kurtzmana, osigurao mu je dobru podlogu za dinamično oblikovanu cjelinu u kojoj ima mjesta i za humorne predahe koji daju životnost i uvjerljivost (čak i kad nisu najuspjeliji kao što je to primjerice slučaj s nepravilnim Chekovljevim izgovaranjem engleskih riječi).

Najuglednije ime u mladoj glumačkoj podjeli je Eric Bana čija karizma čini prilično plošan lik osvetom opsjednutog Nera istodobno demonskim i ljudskim.
Pojavljivanje legendarnog tumača uloge Spocka, Leonarda Nimoya, također je dobrodošao začin, no ekran osvajaju novi Spock (Zachary Quinto) i posebice Kirk (Chris Pine) čija svježa lica jamče solidnu franšizu.
Kirk Chrisa Pinea može se usporediti s Johnnyjem Stormom Chrisa Evansa u ’’Fantastičnoj četvorci’’, no dok Storm tijekom cijelog filma ostaje neozbiljan, Kirk vrlo brzo ’’odraste’’.
Nekima će možda i zasmetati njegov modelski izgled, no upravo to filmu može privući mlađu žensku populaciju, na što su producenti očito računali.

˝Zvjezdane staze˝ nisu ˝2001: Odiseja u svemiru˝ u kojoj je Kubrick mislio o realističnosti i uvjerljivosti svakog detalja, no kao zatvorena filmska cjelina u svojim znastveno-fantastičnim elementima solidno funkcioniraju, dok kao akcjski spektakl jamče uzbudljivu i atraktivnu zabavu.

(mojtv.hr)

Poveznice
YouTube
Inv.br
Info
Signatura
V114
U čitaonici!
791.43 ABRA Z
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306