Bangkok 8

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Bangkok 8 / John Burdett ; [prevela s engleskoga Mirjana Valent]. -
Impressum
Zagreb : Algoritam, 2005. -
Materijalni opis
317 str. ; 24 cm. -
ISBN
953-220-247-1
Jezik
HRV, ENG
Napomena
Prijevod djela : Bangkok 8.

John Burdett, britanski pravnik s prebivalištem u Hong Kongu, svoj izniman literarni talent spojio je s poznavanjem i razumijevanjem azijske kulture, a zauzvrat čitateljima podario ovaj triler iznimnih kvaliteta.

A njegove stranice kriju upravo ovo…

Bangkok 8 područje je djelovanja Sonechaija Jitpleecheera, doslovno jedinog nekorumpiranog policajca u gradu. Sonechai je za svoje kolege anchat, osoba koja je svoj život posvetila budističkom učenju i koja za života želi postati – svetac. No kada istražujući ubojstvo američkog marinca strada i njegov partner, prijatelj iz djetinjstva, Sonechai će se zavjetovati na osvetu, a to uostalom svi iz policije od njega i očekuju. Pa bio on anchat ili ne.
Američko veleposlanstvo želi tihu i diskretnu istragu, pa da bi ubrzali postupak Sonechaiju pridružuju američku policajku Kimberley Jones. Nema problema, informirat će ih Sonechai, Amerikanci se ne trebaju brinuti, neće biti publiciteta, neće biti suđenja. Tko god je počinitelj, Sonechai će ga osobno likvidirati.

Ne samo da je Burdett uspio izbjeći sve moguće klišeje, iznenadio nebrojenim preokretima u zapletu, ispunio stranice kompleksnim stvarnim likovima nego je uvjerljivo dočarao taj daleki, egzotični i nerazumljivi tajlandski milje, približio ga sve dok ne osjetimo kao da smo kod kuće u osmom reviru Bangkoka.
Kakva uzbudljiva i istovremeno jeziva pomisao!

Ilustraciju za naslovnicu izradio je Igor Kordej; prevoditelja za ovu knjigu dugo smo tražili, a napokon ju je prevela Mirjana Valent. I to dobro.

Ključne riječi
Inv.br.
Info
Signatura
B178
U čitaonici!
820 BURDE ban
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306