Radiotehnika : upute i uvod u praktičnu radiotehniku I. dio

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Radiotehnika : upute i uvod u praktičnu radiotehniku I. dio / Preradio Ing. Jakovlić Krunoslav. -
Impressum
Zagreb : Izdanje i naklada pisca, 1946. -
Materijalni opis
132 str. : ilustr ; 16 cm. -
Napomena
sa 94 slike u tekstu

PREDGOVOR
Ova knjižica namijenjena je širokim narodnim masama, to jest onom dijelu našeg naroda do ko jega je znanost najteže dopirala.
Način izražavanja odabran je tako da bi se čitaoc mogao postepeno, putem običnog govora, upoznati sa »jezikom« kojim govori stručnjak tehničar, jer je to osnovna polazna točka za pravilno razumijevanje.
Ukupno će izaći dva dijela i to u prvom »Osnovi radiotehnike«, a u drugom, koji slijedi odmah iza prvoga, »Pojačalo, prijemnik i odašiljač«.
Budući da je potreba na svakovrsnoj stručnoj literaturi ogromna, pozivam sve koji mogu da pruže narodu prijeko potrebna djela, da prionu na posao svim silama kako bi naš narod mogao u što kraćem roku doći do onoga što mu nitko nije mogao niti htio dati.
Kod priređivanja ovog djela borio sam se sa velikim poteškoćama, jer za mnoštvo tehničkih pojmova nije postojao određen domaći izraz.
Na taj način bio sam prisiljen stvarati terminologiju koja moguće nije u cjelosti uspjela.
Zbog toga pozivam čitaoce da potpomognu moje nastojanje i da svojim prijedlozima potpomognu stvaranje tako potrebne, a pravilne tehničke terminologije.
Zagreb, u veljači 1946.
Pisac

Inv.br.
Info
Signatura
S527
U čitaonici!
621.39 JAKOV rad
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306