[Prvo] 1. bijenale modne fotografije = 1. biennale of fashion photography : Varaždin, [22.08. - 15.09. 2003.]

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
[Prvo] 1. bijenale modne fotografije = 1. biennale of fashion photography : Varaždin, [22.08. - 15.09. 2003.] / [urednik Ante Tonči Vladislavić ; prijevod na engleski Andy Jelčić]. -
Impressum
Varaždin : Galerijski centar Varaždin, 2006. -
Materijalni opis
96 str. : ilustr. (pretežno u bojama) ; 22 cm
ISBN
953-7397-00-9
Jezik
hrv, eng
Napomena
Tekst na hrv. i engl. jeziku.

Bijenale modne fotografije je manifestacija koja ima za cilj izlagati, bilježiti i promicati umjetničke vrijednosti modne fotografije kao zasebnog dijela kamerom posredovane slike.
Kao glavni sadržaj pojavljuje se tema moda u svim svojim mogućim aspektima: modna odjeća, modni dodaci, tijelo u relaciji s odjećom, modni make-up i frizura, modna reklamna fotografija, i si.
Bijenale želi biti međunarodna izložba gdje će se predstavljati aktualni trenutak u modnoj fotografiji kod nas i u svijetu, problematizirati određene tendencije, istraživati povijesni kao i stručni aspekti fotografije, razmjenjivati iskustva.
To će biti dobar povod većem broju popratnih događanja kao što su predstavljanje novih dosega i tehnologija u fotografiji, fotoradionice, predavanja, foto-sessioni, i slična događanja.
Grof Drašković nastanjen u obližnjem obiteljskom dvorcu Trakoš-ćanu, bio je jedan od prvih fotografa u Hrvatskoj, što je samo jedan od razloga da se Bijenale održi baš u Varaždinu.
Tu je i vrlo jaka tradicija obrta i tekstilne industrije, gdje je ˝varaždinski bazen˝ u povijesti ali i danas najjači predstavnik tekstilne industrije.
Od 2001. je kao priznati tekstilni centar postao članom ˝Udruge tekstilnih gradova Europe˝ (ecte).

Osobe
Prevoditelj
Inv.br.
Info
Signatura
Zbirka
S978
U čitaonici!
77 BIJEN
Varaždin
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306