Posljednji argument kraljeva

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Posljednji argument kraljeva / Joe Abercrombie ; [prevela s engleskoga Anja Majnarić]. -
Impressum
Zagreb : Algoritam, 2011. -
Materijalni opis
561 str. ; 24 cm. -
ISBN
978-953-316-154-9
Jezik
eng, hrv
Napomena
Prijevod djela: Last argument of kings: The first law - book one.

Ako ste ikada u svojim najluđim nadanjima pomislili da će se naši junaci, Logen, Jezal i Bayaz, s kraja svijeta vratiti u bilo što nalik uobičajenoj svakodnevici, bili ste naivni.
Njihova domovina je na rubu kaosa, kralj je mrtav bez nasljednika, ugledniji plemići i neki iz manje plemenitih loza počet će se otimati za glasove koji bi im mogli donijeti krunu, seljačka buna je na pomolu, a bude se i Sjever i Jug.
I Bethod i Gurkhulci imaju namjeru profitirati na kumulaciji nevolja koje su zadesile Aduu.
A kada se nebo doista spusti na njihove glave, svatko će morati u sebi naći posljednju rezervu snage i vjere da iz svega može izvući živu glavu.
Logen zna da ga na Sjeveru čeka nedovršen posao, nedovršen samoubilački posao, jer da bi ubio Bethoda trebat će mnogo više od neočekivane pomoći njegove stare ekipe, A nakon posljednje bitke, čini se da Krvavu Devetku u zasjedi čeka još jedna zadnja bitka.
Jezal bi najradije pobjegao od svih ratova i skrasio se u zagrljaju žene koju voli i koja za divno čudo uzvraća njegovu ljubav, doduše najčešće pod utjecajem dobrog vina, ali kada je Ardee u pitanju, tko mari za sitnice.
No čini se da uvijek prisutni davež Bayaz ima drugačije planove za svog pulena.
Glokta je odavno oštricu svog ubitačnog mača zamijenio spravama inkvizitora, ali novi obrat u njegovu ulizničkom služenju nadlektoru Suitu dovest će ga na njemu nepoznat prag nemoćnog očaja.
Ukratko, što god učini, mrtav je, kao i ako ništa ne učini.
U utrci s vremenom, dok se svijet oko njega doslovce raspada, Glokta će se još jednom naći u situaciji gdje spašavanje vlastitog bezvrijednog života zahtijeva svu njegovu podlu genijalnost i ponešto zaboravljenog milosrđa.
A kaos? Kaos ima svoj način širenja puštajući svoje pipke u sve pore života, uz upornu tendenciju uništavanja svijeta kakvog znamo.
...

Osobe
Autor teksta
Prevoditelj
Inv.br.
Info
Signatura
B1545 Sv. 3
U čitaonici!
820-3 ABERC pos
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306