Mali rječnik kajkavskoga govora stubičkoga kraja

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Mali rječnik kajkavskoga govora stubičkoga kraja / [glavna i odgovorna urednica Danica Pelko ; ilustracije Silvija Kraljić... et al.. -
Izdanje
2. izdanje
Impressum
Donja Stubica : Osnovna škola Donja Stubica, 2018. -
Materijalni opis
150 str. : ilustr. u bojama ; 22 cm
ISBN
9789539579713
Jezik
Hrvatski
Sadrži CD sa izgovorima riječi.

Rječnik je nastao kao školski projekt i projekt darovitih učenika koji se okupljaju u grupi izvannastavnih aktivnosti ˝Mala kajkaviana˝, a dobio je drugu nagradu na Trijenalima zagorskog suvenira u Muzejima Hrvatskog zagorja.
Škola je za rječnik dobila i posebnu pohvalu HRT – a u okviru projekta Zanemarena baština, a prezentacija o njemu pokazana je u okviru emisije Školski sat.

Prvo izdanje rječnika, koji obuhvaća 3 tisuće pojmova koji se mogu čuti na širokom području između Gornje Stubice i Oroslavja, nužnih za djecu koja pišu na kajkavskom jeziku, ali i za učitelje koji su mentori toj djeci te za sve ljubitelje kajkavske riječi, ugledalo je svjetlo dana u studenome 2016. godine.
No, sada se pokazalo da nedostaje akcentuacija pa je čitateljima problem pogoditi kako se pravilno izgovara pojedina riječ.
Zbog toga je i nastalo ovo drugo izdanje rječnika, koje sadrži i zvučni zapis kako bi se izbjegle dileme oko izgovora riječi.

U tijeku školske godine 2017./2018., zvučni zapis u OŠ Donja Stubica snimali su učenici škole i članovi Male kajkaviane Antares Jaić, Paola Novak, Lovro Lacković, Marta Drempetić - Hrčić, Ema Hren, Marta Drempetić, Marta Hren, Marko Gorupec, Magdalena Blagec, Paula Jozić i Petra Fišter, a snimanje je provodila voditeljica projekta Danica Pelko.

Ovaj multimedijalni rječnik je nastao uz velikodušnu pomoć ljudi iz IT zajednice.
Svatko tko nabavi novo izdanje rječnika dobit će i adresu web stranice na kojoj se nalazi multimedijalni rječnik i šifru na temelju koje može preslušavati riječ.

(zagorje.com)

Inv.br.
Info
Signatura
S1469
Dostupno
81(038)(497.522) MALI.R
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306