Totalni opoziv [igrani film]

AV građa, video - DVD
Naslov
Totalni opoziv [igrani film] / [redatelj] Paul Verhoeven ; [gl.glumci] Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone...[et al.]. Yu-gi-oh! [crtani film] / [animatori] Hatsuki Tsuji. -
Impressum
Zagreb : Novi list [etc.], 2004. -
Materijalni opis
1 video DVD (109 min, 65 min) : u bojama, sa zvukom (dolby digital 5.1 surrounD
ISBN
3858883847635
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: Total recall.
Crtani film je sinkroniziran. (vol. 12).

Totalni opoziv (eng. Total Recall) je američki ZF film redatelja Paula Verhoevena iz 1990. godine s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi.
Riječ je o samo jednom u nizu filmova po romanima ZF pisca Philipa K. Dicka, čiji su radovi nadahnuli i filmove poput ˝Specijalnog izvještaja˝, ˝Umjetne inteligencije˝ i ˝Istrebljivača˝.
Film je premijerno prikazan 1. lipnja 1990. godine u SAD-u i ostvario je znatan uspjeh na kino blagajnama, ali i kod kritike.
Kao svijetle točke filma spominju se, između ostalog, i Sharon Stone u prilično kvalitetnoj izvedbi uloge izdajničke supruge, te specijalni efekti, za koje je film i nagrađen Oscarom.

Godina je 2048. Doug Quaid (Arnold Schwarzenegger) je građevinski radnik koji otkriva da je čitav njegov život velika laž koju su mu usadili u sjećanja.
Međutim, kada spozna istinu, život mu se nađe u opasnosti.
Doznaje i da je njegova supruga Lori (Sharon Stone) umiješana u zavjeru i želi ga ubiti.
Kako bi se prisjetio svoje stvarne prošlosti i identiteta odlazi na put na Mars, koji je u to doba koloniziran ljudskim stanovnicima. Odmah po dolasku izložen je napadu upravno-vojnih struktura na Marsu koje predvodi Richter (Michael Ironside) u ime šefa Vilosa Cohaagena (Ronny Cox).
Quaid doznaje da je sve u što je vjerovao laž, da se zapravo zove Hauser te da tajna njegova života ima veze s događajim na Marsu, gdje se grupa pobunjenika bori protiv marsovskog režima na čelu s Cohaagenom.

Poveznice
Inv.br.
Info
Signatura
V30
U čitaonici!
791.43 VERHO tot
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306