Dolaze li bolja vremena ?

E-građa, knjige
996.1-2 DOL D
Naslov
Dolaze li bolja vremena ? / Dolovčak Ivan. -
Impressum
Zagreb : Tiskara Merkantile,, 1945. -
Materijalni opis
52 str ; 22 cm. -
Jezik
Hrvatski
Digitalizirana knjiga - Izvornik u Gradskoj knjižnici i čitaonici ˝Metel Ožegović˝ u Varaždinu.

Čitaocu!
Našoj smo knjizi dali naslov »Dolaze li bolja vremena?« Zašto bi došla ta vremena? Možda zato, što je završio drugi svjetski rat? Ili možda zbog čega drugog? Nečeg velikog, fantastičnog, ogromnog? Na prvom je mjestu svakako važna činjenica, da je drugi svjetski rat u potpunosti završio, i da već samim tim dolazi novo vrijeme staloženi-jeg i planskog razvoja u obnovi našeg života.
Na drugom mjestu, ali isto tako važnom kao završetak ovog rata, jest toliko očekivani pronalazak razbijanja atoma i oslobadjanja njegove energije za postignuće viših ciljeva u našem životu.
Koji su ti viši ciljevi, i što nam oni donose? Hoće li se tim načinom oslobodjenja atomske energije znati čovječanstvo pravilno i korisno okoristiti? Mi do sada iz novinskih i radio-vijesti znamo jedino, da se je pronalaskom razbijanja atoma i oslobodje-njem njegove energije uspjela postići samo proizvodnja atomske bombe, kao jedna vrst novog i silnog oružja.
To je nekako u skladu s vremenima, koja su preko nas prohujala.
Ali rat je završen i sada nam nisu više potrebne bombe! Svaku iskru i svaki atom moramo iskoristiti za svijetlo naše sutrašnjice, da bi nam dani u budućnosti bili zaista sjajni, puni sunca, sreće i zadovoljstva.

Posveta autora
Nivo
Naslov
Posveta autora
Jezik
hrv

Čitaocu!

Našoj smo knjizi dali naslov »Dolaze li bolja vremena?« Zašto bi došla ta vremena? Možda zato, što je završio drugi svjetski rat?
Ili možda zbog čega drugog? Nečeg velikog, fantastičnog, ogromnog? Na prvom je mjestu svakako važna činjenica, da je drugi svjetski rat u potpunosti završio, i da već samim tim dolazi novo vrijeme staloženijeg i planskog razvoja u obnovi našeg života.
Na drugom mjestu, ali isto tako važnom kao završetak ovog rata, jest toliko očekivani pronalazak razbijanja atoma i oslobadjanja njegove energije za postignuće viših ciljeva u našem životu.
Koji su ti viši ciljevi, i što nam oni donose?
Hoće li se tim načinom oslobodjenja atomske energije znati čovječanstvo pravilno i korisno okoristiti?
...

Osobe
Autor teksta
Inv.br.
Info
Signatura
Zbirka
X785
U čitaonici!
886.1-2 DOLOV dol
Varaždin
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306