Zaštitne mjere pri radu

E-građa, knjige
Naslov
Zaštitne mjere pri radu / Ing. Žarko Šulentić. -
Impressum
Zagreb : Glas rada, 1947. -
Materijalni opis
47 str : ilustr. ; 20 cm. -
Jezik
Hrvatski
Digitalizirana knjiga - Izvornik u knjižnici Opće bolnice Varaždin.

Radi ispravne primjene propisa Zakona o inspekciji rada, te da se uspješno provodi zaštita života i zdravlja radnika, potrebno je da drugovi, koji rade na tom sektoru budu upoznati s propisima i da upoznaju dobro sve mjere potrebne za očuvanje života i zdravlja radnika.
Namjera inž. Šulentića, da svojim dugogodišnjim iskustvom koristi drugovima u radu kod provođenja zadataka inspekcije rada pohvalna je i dobra. — Mislim, da će ova knjiga, koja je u stvari prvo neslužbeno uputstvo za postupanje kod provođenja mjera potrebnih za zaštitu života i zdravlja radnika, pomoći drugovima u njihovom radu.
Knjiga ne sadržava obvezatne propise državnih vlasti, već samo uputstva i savjete na temelju do sada stečenih iskustava, pa može korisno poslužiti kao pomoćno i savjetodavno sredstvo drugovima u izvršavanju zadataka zaštite života i zdravlja radnika.

Značaj higijensko-tehničke zaštite rada i radnika u novoj Jugoslaviji je ogroman.
Očituje se u tome, da čuva zdravu i živu radnu snagu, koja je temelj naše nove društvene stvarnosti i proizvodnje.
Zdrava i živa radna snaga postizava veći efekat u radnom elanu i veći stupanj u produkciji, a time ubrzava i učvršćuje postizavanje težnja radničke klase u izgradnji sretne budućnosti naših naroda.

Osobe
Autor teksta
Ključne riječi
Inv.br.
Info
Signatura
X954
U čitaonici!
331.45 ŠULEN zaš
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306