Gralov kod : u potrazi za stvarnom prisutnošču

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Gralov kod : u potrazi za stvarnom prisutnošču / Mike Aquilina ; Christopher Bailey ; [prijevod Mislav Kovačić]. -
Impressum
Zagreb : Kršćanska sadašnjost, 2007. -
Materijalni opis
191 str. ; 21 cm. -
ISBN
978-953-11-0286-5
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: The Grail code.
Bilješke uz tekst.

Priče o svetome gralu stoljećima razbuktavaju ljudsku maštu.
Govore o velikoj tajni, pokušavaju dati iznenađujuće odgovore na mudra pitanja. Književnici, pjesnici, likovni umjetnici, skladatelji i redatelji zaokupljeni su potragom za svetim gralom više od 1.700 godina.
U kontekstu te potrage nastale su legende o kralju Arthuru, opisane su i uprizorene velike avanture Indiane Jonesa, a u posljednje vrijeme toj se legendarnoj niski pridružilo djelo koje ne bismo mogli nazvati niti književnim djelom niti znanstvenim radom - Da Vincijev kod.
Autori knjige Gralov kôd smatraju da priče o potrazi za svetim gralom i sve ono što je s tim u vezi – čudesa, zagonetke, čast i izdaja, prijateljstvo i mržnja – tako snažno pobuđuju ljudsku maštu zato što oživljavaju najskrovitije želje našega srca.
Te priče zapravo su izraz čežnje da na bilo koji način upoznamo Krista ili da bilo kako budemo u zajedništvu s božanskim.

Gralov kôd je literarno-teološka priča čija se istraživačka nit proteže kroz stoljeća, a završava tamo gdje i započinju sve legende o svetome gralu – na mjestu gdje je Isus Krist okupio svoje učenike posljednji put za svoga zemaljskoga života da izrekne blagoslov, razlomi kruh i podijeli s njima kalež koji je posvetio.

Osobe
Prevoditelj
Ključne riječi
Inv.br.
Info
Signatura
S862
U čitaonici!
2 AQUIL gra
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306