Nova škola radiotehnike i elektronike : udžbenik i priručnik za studij i praksu : Knjiga treća , Osnovni spojevi u radio tehnici i elektronici (Prvi svezak)

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Nova škola radiotehnike i elektronike : udžbenik i priručnik za studij i praksu : Knjiga treća , Osnovni spojevi u radio tehnici i elektronici (Prvi svezak) / Heinz Richter ; preveo s njemačkog Alfred Židan. -
Impressum
Zagreb : Tehnička knjiga, 1966. -
Materijalni opis
192 str. ; 22 cm
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela : Neue Schule der Radiotechnik und Elektronik : Band II: Grundschaltungen der Radiotecnik und Elektronik.

PREDGOVOR IZDAVAČA
U domaćoj stručnoj literaturi godinama se je osjećalo pomanjkanje djela u kojem bi se na sistematski način tretiralo ogromno područje radio-tehnike i elektronike počam od najjednostavnijih osnova pa do opisa gotovih uređaja.
Smatrali smo da »Nova škola radio-tehnike i elektronike« renomiranog pisca ing. Heinza Richtera, koja ima uspješnu prođu u Zap. Njemačkoj, predstavlja trenutno najbolje rješenje toga problema jer ispunjava mnoge uvjete koji se postavljaju na takvu vrstu knjiga.
S obzirom na način pisanja i podjelu gradiva ona će jednako dobro poslužiti kako amaterima i đacima stručnih škola tako i stručnjacima koji žele biti ažurni u praćenju razvoja radio-tehnike i elektronike, jer se tretiraju najmoderniji spojevi koji vjerojatno još nisu postojali u doba kada su oni stjecali svoju stručnu naobrazbu u stručnim srednjim i visokim školama.
U njemačkom originalu čitava »Nova škola« podijeljena je na četiri knjige a u svakoj od njih gradivo predstavlja jednu zaokruženu cjelinu.
Za naše prilike, prvenstveno da bismo čitaocima olakšali nabavku, podijelili smo svaku od četiri knjige na daljnje dvije od kojih svaka izlazi kao zasebno izdanje.
Budući da je ova serija knjiga jedinstvena po svojoj koncepciji, nadamo se da će, kao i u drugim zemljama, biti rado prihvaćena od čitalaca.
IZDAVAČ

Tko je uspješno svladao materiju elementarne škole iz prve i druge knjige može prijeći na proučavanje osnovnih spojeva u radio-tehnici i elektronici koji se tretiraju u trećoj i četvrtoj knjizi.
To su elementi koji se kasnije sastavljaju u komplicirane uređaje.
Kao i prije, autor vješto objašnja različite sisteme a da pri tome čitaoca ne opterećuje nepotrebnim balastom.
Ne zadovoljava se iznošenjem samo jednog klasičnog primjera, već daje razne oblike i varijante pojedinog spoja.
Materija u ove dvije knjige osnova je za razumijevanje načina rada uređaja opisanih u petoj i šestoj knjizi.
Matematički obrasci dani su u najpotrebnijem obimu, samo toliko koliko je nužno za razumijevanje gradiva ili za neke osnovne proračune.
Iz sadržaja: Pojačala, generatori (odašiljači, oscilatori). Spojevi za modulaciju. Demodulatori.
Spojevi za transponiranje frekvencije. Miješanje i superpo-zicija. Osnovni spojevi u elektronici. Tehnika napajanja strujom.

Osobe
Autor teksta
Prevoditelj
Ilustrator
Inv.br.
Info
Signatura
S807
U čitaonici!
621.39 RICHT nov
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306