Banner
Biskupijska knjižnica Varaždin

Popravak tranzistorskih prijemnika

E-Material, Bücher Vrsta gradje
Titel
Popravak tranzistorskih prijemnika / B. Milobar-A.Crnolatac. -
Auflage
Treće dopunjeno i prerađeno izdanje
Impressum
Zagreb : Tehnička knjiga, 1972. -
Materialbeschreibung
144 str : ilustr. sheme tablice ; 20 cm. -
Verweisung

PREDGOVOR TREĆEM IZDANJU
Tranzistorska tehnika razvija se brzim koracima, svaki dan nam donosi nešto novo.
Tranzistori se danas upotrebljavaju za sva frekventna područja, pa osi7n mnogih poboljšanja u području radiodifuznog prijema, raznih pojačala, magnetofona i u nas ima sve više TV prijemnika i dodatnih uređaja (UHF konverteri) u kojima su oni ugrađeni.
Treće izdanje ove knjige nastalo je preradom i dopunom drugog izdanja.
Koristili smo se pri tome kako primjedbama i sugestijama na do sada izneseni materijal, tako i novim tehničkim dostignućima na polju tranzistorskih prijemnika i pojačala.
Danas se sve više koriste silicijevi tranzistori, koji se po svojim karakteristikama više i ne razlikuju mnogo od elektronki pa ih mogu zamijeniti gotovo na svim područjima.
Zbog olakšanja u praktičnom radu detaljnije je obrađen način ispitivanja i traženja grešaka, koristeći pri tome praktički prikazane sheme prijemnika i načine priključenja mjernih instrumenata.
Nasuprot tome, za naprednije čitaoce su opisana i neka složenija ugađanja (voblerom), te samogradnja kompliciranijih instrumenata, kao što su signal-generatori, voltmetri, vobler i slično.
Želja nam je da i ovo novo izdanje korisno posluži svima koji se bave popravcima i samogradnjama tranzistorskih prijemnika, instrumenata i drugih uređaja.
Autori

Textsuche
Inv.-Nr
Info
Unterschrift
X2900
Online
621.3 MILOB popt
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306