Povijest umjetnosti

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Povijest umjetnosti / H. [Horst] W. [Woldemar] Janson, Anthony F. Janson ; [hrvatsko izdanje dopunio Radovan Ivančević ; prijevod s engleskog Olga Škarić, Martina Horvat, Milena Gradiška]. -
Izdanje
Dopunjeno izd. -
Impressum
Varaždin : Stanek, 2005. (Čakovec : ˝Zrinski˝). -
Materijalni opis
1032 str. : ilustr. (pretežno u bojama) ; 30 cm. -
ISBN
9536926202
Napomena
Prijevod djela: History of art, Pojmovnik: str. 997-1003.
Bibliografija: str. 988-996 , Imensko i predmetno kazalo.

Monumentalna povijest umjetnosti H. W. Jansona ključna je knjiga za proučavanje zapadne umjetnosti i uživanje u njoj, djelo u usporedbi s kojim se prosuđuju svi drugi pregledi povijesti umjetnosti.
Taj rječiti tekst i neusporediva kvaliteta ilustracija upoznali su naraštaje čitatelja sa širokim svijetom zapadne umjetnosti i nadahnuli milijune ljubitelja umjetnosti.

Pripovijedanje o povijesti umjetnosti nadahnuto je, odmjereno i duhovito.
Ono povećava našu sposobnost razumijevanja i procjenjivanja samih umjetničkih djela, a nema tek ulogu prikupljanja podataka o njima.
Ovdje su objašnjene veze, prijelazi i usporedbe među stilovima i kulturama sve od doba paleolitskih špiljskih crteža pa do najnovijih eksperimentalnih instalacija.
Priča o umjetnosti postaje pustolovina dok ˝Povijest umjetnosti˝ prati traganje za oblicima i tehnikama koje će zadovoljiti vječni poriv čovjeka za izražavanjem samoga sebe.
Blizina svih ilustracija, kako onih u boji tako i crno-bijelih, dijelovima teksta u knjizi gdje se o njima raspravlja, povećava užitak osobnog otkrivanja.
(Izvor: http://zena.hr)

Inv.br.
Info
Signatura
Zbirka
11620
U čitaonici!
R7(091) JAN p-dop.izd.
REFERENTNA ZBIRKA
22077 Sv. A
U čitaonici!
R7(091) JAN p-dop.izd.
MARKO CULEJ
UKUPNO: 2
Biskupijska knjižnica Varaždin - Zagrebačka 3, Varaždin - Tel: 042 314 161