Banner
Općinska knjižnica ˝Hrvatska sloga˝, Gradac

Dinastija Gucci : senzacionalna priča o ubojstvu, ludilu, glamuru i pohlepi

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-349-270-4
Naslov
Dinastija Gucci : senzacionalna priča o ubojstvu, ludilu, glamuru i pohlepi / Sara Gay Forden ; s engleskoga prevela Monika Hadrović. -
Impresum
Zagreb : Fokus komunikacije, 2023. -
Materijalni opis
434 str. ; 21 cm
ISBN
978-953-349-270-4
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: The house of Gucci. - Bibliografija: str. 425-429. - Bilješka o autorici: str. [435].

Brend Gucci je iz skromne obrtničke radionice izrastao u modno carstvo koje je najprije pokorilo Italiju i SAD, a potom cijeli svijet. Sara Gay Forden detaljno je istražila povijest obitelji Gucci i razvoj njihovog modnog biznisa. Satkala je napetu biografiju s elementima poslovnog trilera u kojoj nasljednici ratuju za prevlast i u kojoj investicijski bankari, burze i velika dizajnerska imena obilježavaju prošlost i kroje budućnost tvrtke. Unatoč svim uspjesima i naporima, obitelj ipak nije uspjela zadržati brend u svojim rukama. Priča o Gucciju simbolizira napore s kojima se nose mnoge obitelji i pojedinci u Europi koji su stvorili vlastite biznise, a koje na kraju moraju predati u tuđe ruke kako bi preživjeli. Prema biografiji Sare Gay Forden slavni redatelj Ridley Scott snimio je film Dinastija Gucci u kojem glume Lady Gaga i Adam Driver.

Brutalno ubojstvo nasljednika kultne modne kuće Gucci 1995. zgranulo je svijet. Višegodišnja potraga za ubojicom Maurizija Guccija razotkrit će nevjerojatne obrate i brižno čuvane obiteljske i poslovne tajne jedne od najvažnijih dinastija talijanske i svjetske mode.

Inv.br
Info
Signatura
22611
Dostupno
821.111(73)-94 FOR d
Općinska knjižnica ˝Hrvatska sloga˝, Gradac - Ulica Stjepana Radića 1, Gradac - Tel: 021 697 366