Banner
Narodna knjižnica Blato

Mirko Bjesomirko

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
9789538008443
Naslov
Mirko Bjesomirko / [autorica teksta] Tamara Vučković ; [naslovnica i ilustracije] Jelena Brezovec. -
Impressum
Varaždin : Evenio, 2019. -
Materijalni opis
[25] str. : ilustr. u bojama ; 26 cm
M
ISBN
9789538008443
Jezik
Hrvatski
Bilješka o autorici.

Dječak Mirko bio je učenik 1.a razreda i po svemu je bio običan đak prvak, osim što je jako, ali baš jako često bjesnio.

Kada bi pitali Mirka zašto se toliko ljuti, ni on sam ne bi znao dati odgovor. Jednostavno bi ga obuzeo taj jak, neugodan osjećaj, u glavi bi mu zujalo i brujalo i nešto bi ga tjeralo da se svađa i ljuti na sve oko sebe. Zato su ga djeca u razredu prozvala Mirko Bjesomirko, što je njega, naravno, još više ljutilo.

Jednoga se dana toliko razbjesnio da ga je učiteljica morala poslati u školsku knjižnicu dok ga ljutnja ne prođe. Tamo mu se dogodilo nešto zaista čudno. Upoznao je neobičnoga stvora koji mu se predstavio kao gospodin Bjesomir i koji mu je pomogao pronaći mir.

To je priča o samokontroli, odnosno o samoregulaciji emocija. Sposobnost upravljanja vlastitim mislima, osjećajima i ponašanjima u svakodnevnim situacijama jedna je od najvažnijih sastavnica socijalnoga, emocionalnoga i kognitivnoga razvoja djece. Mirko i gospodin Bjesomir naučit će djecu kako u stanjima visoke uzbuđenosti i preplavljenosti neugodnim emocijama ponovno steći smirenost i kontrolu nad svojim mislima i ponašanjima.

Inv.br.
Info
Signatura
Odjel
D5464
do 03.02.2021
(M) VUČ m
DJEČJI ODJEL
Narodna knjižnica Blato - Prva ulica 25/3, Blato - Tel: 020 851 190