Banner
Biskupijska knjižnica Varaždin

Popravak tranzistorskih prijemnika

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
Naslov
Popravak tranzistorskih prijemnika / B. Milobar-A.Crnolatac. -
Izdanje
Drugo dopunjeno i prerađeno izdanje
Impresum
Zagreb : Tehnička knjiga, 1968. -
Materijalni opis
133 str : ilustr. sheme tablice ; 20 cm. -
Uputnica

PREDGOVOR DRUGOM IZDANJU
Tranzistorska tehnika razvija se brzim koracima, svaki dan nam donosi nešto novo.
Tranzistori se danas upotrebljavaju za sva frekventna područja, pa osim mnogih poboljšanja u području radiodifuznog prijema, i u nas ima sve više TV prijemnika i dodatnih uređaja (UHF konverteri) u kojima su oni ugrađeni.
Drugo izdanje ove knjige nastalo je preradom i dopunom ovog izdanja, koristeći se pri tome kako primjedbama i sugestijama na do sada izneseni materijal, tako i novim tehničkim dostignućima na polju tranzistorskih prijemnika.
Obuhvaćena su razna tehnička poboljsanja (npr. automatsko ugađanje na UKV i si.), prijem drugog TV programa (UHF konverteri).
Zbog olakšanja u praktičkom radu detaljnije je obrađen način ispitivanja i traženja grešaka, koristeći pri tome praktički prikazane sheme prijemnika i načine priključenja mjernih instrumenata.
Nasuprot tome, za naprednije čitaoce su opisana i neka složenija ugađanja (voblerom), te samogradnja kompliciranijih instrumenata.
Da bismo izašli u susret mnogim željama, na kraju knjige sno priložili više shema tranzistor skih prijemnika, raširenih u nas.
Želja nam je da i ovo novo izdanje korisno posluži svima koji se bave popravcima i samogradnjama tranzistorskih prijemnika i instrumenata.
Autori

Tekstualno pretraživanje
Inv.br
Info
Signatura
S496
U čitaonici!
621.3 MILOB popt
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306