Banner
Point d.o.o.

Sir Michael Phillip JAGGER

Sir Michael Phillip JAGGER
Rođen: 26.07.1943. Wikipedia
(Dartford, Kent, GBR)
Opis:Britanski Rock glazbenik
Izvor:Wikipedia

Sir Michael Phillip ˝Mick˝ Jagger (Dartford, Kent, 26. srpnja 1943.) je engleski rock glazbenik, glumac, tekstopisac, filmski producent i biznismen.
Najviše je poznat kao pjevač i jedan od osnivača rock sastava The Rolling Stones.

Sir Michael Philip ˝Mick˝ Jagger, KBE (rođen 26 srpnja 1943) je engleski glazbenik, pjevač, tekstopisac, najpoznatiji kao vodeći vokal i utemeljitelj Rolling Stonesa.

Jagger je stekao novinarsku ozloglašenost zbog priznanja o konzumiranju droga i ljubavnih angažmana, te je često prikazivan kao kontrakulturalna osoba.

Kasnih 1960-tih Jagger je počeo glumiti u filmovima ( počevši sa filmovima Performance i Ned Kelly). 1985 godine , Jagger objavljuje svoj prvi solo album, She’s the Boss, i imenovan je vitezom 2003. Rane 2009, pridružio se eklektičnoj supergrupi SuperHeavy.

Jaggerova karijera razvijala se preko 50 godina.
Za njegov stil nastupa kaže se da je ˝otvorio spolne definicije muževnosti i tako postavio temelje samostalnog ponovnog izuma i seksualne plastičnosti koje su danas integralni dio današnje kulture mladeži˝.

Allmusic je opisao Jaggera kao ˝jednog od najpopularnijih i najutjecajnijih frontmena u povijesti rock & rolla˝.
Njegov karakterističan glas i izvedba, zajedno uz Keith Richardov stil sviranja postali su zaštitni znak Rolling Stonesa kroz čitavu karijeru benda.

Jagger je rođen u obitelji iz srednje klase u Livingstonskoj bolnici, Dartdord, Kent, Engleska.
Njegov otac, Basil Fanshawe (˝Joe˝) Jagger i njegov djed David Ernest Jagger su obojica bili učitelji.
Njegova majka, Eva Ensley Mary bila je frizerka i aktivna članica konzervativne stranke.
Jagger je stariji od dvojice sinova (njegov brat Chris Jagger rođen je 19 prosinca 1947) i odgojen je da krene u karijeri očevim stopama.

Od rujna 1950, Keith Richards i Jagger (poznati kao ˝Mike˝ među prijateljima) postali su školski kolege na Wentworth osnovnoj školi u Dartfordu, Kent.
1954. godine Jagger prelazi u drugu osnovnu školu. Kako su izgubili kontakt budući su oboje išli u različite škole, Richards i Jagger obnovili su prijateljstvo 1960 u srpnju nakon što su otkrili da su oboje razvili ljubav prema ritmu i blues glazbi.

Napomena: Podaci o autorima su preneseni iz javno dostupnih izvora (Wikipedia, Google,... ).
Ako su objavljeni vaši podaci, a ne želite da budu vidljivi u ovom katalogu, molimo vas da nas kontaktirate.