Banner
Point d.o.o.

Katalog autora

Pretraživanje kataloga
Napredno togg
Metelwin katalog autora jedinstveni je katalog autora (pisaca, redatelja, glazbenika, itd.) i drugih važnih povijesnih ličnosti. S preko 21000 zapisa, najveći je katalog u Hrvatskoj i regiji. Ono što Metelwin katalog autora razlikuje od svih drugih kataloga ili baza biografija je to da nudi još mnoge dodatne informacija kao i slike/fotografije/podatke pronađene u starim knjigama koje nisu bile dostupne nigdje na internetu do objavljivanja u Metelwin digitalnoj knjižnici. Poveznice na druge osobe, poveznice na digitaliziranu građu od autora ili o autoru, fotografije, biografije, čine Metelwin katalog najboljim ali i prvim ove vrste u Hrvatskoj.
Jučer
Rođeni
0000000370
Josip SCHLOSSER-KLEKOVSKI 1808.
Lijenik, savjetnik kr. zem. vlade i pralijenik
0000005543
Ted ALLAN 1916.
Kanadski scenarist, knjievnik, dramaturg, glumac
0000020528
Nuri Bilge CEYLAN 1959.
Redatelj
Umrli
0000016154
Edward JENNER 1823.
Engleski fiziar, otkrio cjepivo za velike boginje
0000010887
Adolf SEIWERTH 1928.
Hrvatski kemiar
0000003573
Marija MALBAA 1995.
Knjiniarka i bibliografkinja
Danas
Rođeni
0000017176
Slobodan ALFIREVI 1924.
Direktor instituta za oceanografiju i ribarstvo, profesor, biolog, oceanograf
0000011388
Neven ORHEL 1947.
lijenik, pisac
0000004533
Kreimir BLAEVI 1958.
Pjeva grupe Animatori
0000000611
Hrvoje KOVAEVI 1966.
Hrvatski pisac
Umrli
0000016702
Edo GLOBONIK 1901.
Lijenik
0000015586
Mihovil GRAANIN 1981.
Hrvatski agronom, akademik, pedolog, fitofiziolog, fitoekolog
Sutra
Rođeni
0000020063
Miho PAVLINOVI 1831.
Hrvatski politiar i knjievnik
0000010660
Ernst LUBITSCH 1892.
Redatelj
0000012589
Danijel DRAGOJEVI 1934.
Hrvatski pjesnik, esejist, prozni pisac, scenarist te urednik na radiju
Umrli
0000020066
Franjo DEAK 1876.
Maarski dravnik
0000000150
Antun KORLEVI 1915.
Prvi hrvatski visokokolski nastavnik entomologije na umarskoj akademiji u Zagrebu
0000017569
Aleksandar BADAJ 1937.
Odvjetnik