Banner
Point d.o.o.
Čitaonica
Kategorija - Ekspedicije
Ekspedicije, otkrića i putovanja
Tapni za link
Kategorija - Prirodoslovlje
Prirodoslovlje
Tapni za link
Kategorija - Fizika
Fizika
Tapni za link
Kategorija - Drustvo
Društvo
Tapni za link
Kategorija - Medicina
Medicina
Tapni za link
Kategorija - Sport
Sport
Tapni za link
Jučer
Prvi pravi elektrini brzojav - 24.01.1838.
Rođeni
0000017684
Rajmund KUNI 1719.
Hrvatski jezikoslovac, pisac i prevoditelj sa starogrkog i latinskog
0000018059
Wenzel BERNATZIK 1821.
Profesor farmakologije
0000012703
Grgo MARTI 1822.
Hrvatski i bosanskohercegovaki franjevac, sakuplja narodnih pjesama, pjesnik, knjievnik
0000018596
Josip STADLER 1843.
Metropolit i nadbiskup vrhbosanski
0000010930
Carlo SFORZA 1872.
Talijanski diplomat i antifaistiki politiar
0000010927
Niko ANDRIJAEVI 1882.
Hrvatski knjievnik
0000004220
Henry KING 1886.
Redatelj
0000012647
Gojmir KOS 1896.
Slovenski akademski slikar, fotograf, profesor
0000005688
Louis de WOHL 1903.
Britanski knjievnik njemakog podrijetla
0000011589
Rene BARJAVEL 1911.
Francuski pisac, kritiar i novinar
0000007466
Rudolf SABLI 1923.
Hrvatski slikar
0000004247
Vlado KRISTL 1923.
Redatelji scenarist animiranih filmova
0000007382
Mladen BJAI 1924.
Knjievnik
0000012301
Georges LAUTNER 1926.
Francuski filmski redatelj i scenarist
0000013074
Ivo VIDAN 1927.
Knjievni kritiar i esejist, anglist
0000006734
Desmond MORRIS 1928.
Zoolog
0000014337
Ordan PETLEVSKI 1930.
Hrvatski slikar, grafiar i ilustrator makedonskog podrijetla
0000002839
Henri Josef Machiel NOUWEN 1932.
Nizozemski katoliki teolog i psiholog
0000000937
Gabriel ZAID 1934.
Meksiki pjesnik i esejist
0000015126
Tomislav VUETI 1935.
Diplomirani inenjer, ravnatelj DHMZ-a
0000005066
Francisco FERNANDEZ-Carvajal 1938.
Sveenik prelature Opus Dei, autor nekoliko knjige
0000011306
Neil DIAMOND 1941.
Ameriki glazbenik
0000009302
Predrag JIRSAK 1941.
Hrvatski novinar, knjievnik i prevoditelj
0000010217
Stjepan HORVATI 1946.
Grafiki inenjer
0000012919
Ivica IKO 1946.
Hrvatski slikar i grfiar
0000001330
Michio KAKU 1947.
Profesor teorijske fizike
0000002651
Dragutin LALOVI 1947.
Politolog, doktor znanosti
0000013593
Julija IVI 1948.
Haiku pjesnikinja
0000006827
Lorenzo MATTOTTI 1954.
Arhitekt i ilustrator
0000012661
Darko DESNICA 1963.
Hrvatski pisac, pisao kratke prie
0000001338
Josip MLAKI 1964.
Pisac
0000003959
Carlos SALDANHA 1965.
Redatelj
0000003029
Luigi SINISCALCHI 1971.
Talijanski strip crta
0000009865
Kaja OCVIREK-Krui 1980.
Sociologinja
Umrli
0000016431
Franjo KOSTJAL 1889.
Lijenik
0000019297
Karel BAILONI 1919.
Lijenik, oftamolog
0000005843
Nikola Vitov GUETI 1610.
Renesansni filozof i pisac
0000016149
Rene VALLERY-RADOT 1933.
Novinar, biograf Pasteura
0000016733
Alexej KOEVNIKOV 1902.
Ruski neurolog i psihijatar
0000005008
Winston CHURCHILL 1965.
Britanski politiar i pisac, dobitnik Nobelove nagrade za knjievnost 1953. godine
0000012089
Amedeo MODIGLIANI 1920.
Talijanski slikar idovskog porijekla
0000011161
Ahmet Hamdi TANPINAR 1962.
Turski knjievnik
0000017377
Karol BORSUK 1982.
Poljski matematiar
0000000288
Branimir GRKOVI 1945.
Kazalini kritiar i novinar
0000014633
Richard G. STERN 2013.
Ameriki pisac
0000000528
Josip PAVLOVI 1994.
Akademski slikar
0000020531
Theodoros ANGELOPOULOS 2012.
Grki redatelj
Danas
Ivan Bjelovui preletio Alpe
Rođeni
0000013804
Robert BURNS 1759.
kotski knjievnik
0000000121
Julije KEMPF 1864.
Pedagog
0000001289
Virginia WOOLF 1882.
Engleska romansijerka i esejistkinja
0000022181
Boena KOPAJTI 1923.
internistica
0000014098
Sasha MOORSOM 1931.
Britanska knjievnica
0000014329
Tatjana RADOVANOVI 1933.
Hrvatska pjesnikinja, slikarica i grafiarka s otoka Hvara
0000013104
Mirko PRELAS 1934.
Novinar
0000000586
Devad KARAHASAN 1953.
Bonjaki knjievnik i teatrolog
0000004484
David GROSSMAN 1954.
Izraelski pisac
0000006883
Danica SINOI Vidi 1955.
Diplomirana biologinja
0000013383
Zvonimir SABATI 1957.
Docent na FOI
0000001336
Alessandro BARICCO 1958.
Talijanski knjievnik
0000013012
Hrvoje Barba BARBIR 1961.
Pravnik, pisac
0000011167
Elke SCHMITTER 1961.
njemaka knjievnica
0000014705
Marina KLJAJO - RADI 1962.
Knjievnica
0000008364
Zorka RENI 1963.
Diplomirana knjiniarka, mr. sc.
0000005900
Alicia KEYS 1981.
Amerika R&B i soul pjevaica, tekstopisac i pijanistkinja
Umrli
0000016584
Ivan HOMFOKL 1900.
Profesor, lijenik, dvorski savjetnik
0000012573
Josip VRAAN 1849.
Vjerski pisac i prevoditelj
0000016811
Miroslav MLIKOWSKY DE LLHOTA 1907.
Lijenik, patron kirurgije
0000012312
Ivan VUETI 1925.
hrvatski izumitelj daktiloskopije
0000015927
Sergej Ivanovi VAVILOV 1951.
Akademik, predsjednik Akademije Nauka SSSR
0000014597
Zdravko THALLER 1955.
Ihtiolog
0000013177
Zdravko TALER 1955.
Prirodoslovac i ribarski strunjak
0000017384
Dinko FORETI 1976.
Profesor, kemiar
0000015775
Silvije NOVAK 1988.
internist
0000001109
Savi Markovi TEDIMLIJA 1971.
Knjievnik, publicist, znanstvenik
0000011179
Lobsang T. RAMPA 1981.
pisac
0000022189
Nikola KORIN 2010.
Lijenik
0000011197
Ava GARDNER 1990.
Amerika filmska diva
0000003337
Branko RELI 2005.
Ekonomist
Sutra
Meunarodni dan carine
Rođeni
0000000370
Josip SCHLOSSER-KLEKOVSKI 1808.
Lijenik, savjetnik kr. zem. vlade i pralijenik
0000019929
Ivo POLITEO 1887.
Odvjetnik
0000011761
Richard FELDTKELLER 1901.
Njemaki fiziar i inenjer elektrotehnike
0000022505
Hans SELYE 1907.
Endokrinolog
0000005543
Ted ALLAN 1916.
Kanadski scenarist, knjievnik, dramaturg, glumac
0000011757
Philip Jose FARMER 1918.
Ameriki pisac znanstvene fanstastike i fantasy romana
0000012229
uro PULITIKA 1922.
Hrvatski slikar
0000013607
Branislava KRELJ 1927.
Profesorica geografije, haiku pjesnikinja
0000022065
Roger VADIM 1928.
Francuski redatelj, scenarist i producent
0000014083
Boris KELEMEN 1930.
Teoretiar likovnih umjetnosti, muzejski djelatnik
0000010152
Fulvio TOMIZZA 1935.
Talijanski knjievnik
0000001507
Suzana ROG 1938.
Vidi: Zvonimir Majdak
0000000011
Zvonimir MAJDAK 1938.
Pjesnik i pripovjeda
0000005902
elo JUSI 1939.
0000003763
Vjeran ZUPPA 1940.
Dramaturg, urednik, sveuilini profesor, knjievni kritiar i teoretiar
0000014061
Slaven BARII 1942.
Fiziar, sveuilini profesor, akademik
0000000766
Hans-Martin LOHMANN 1944.
Njemaki slobodni knjievnik i lektor
0000003687
Michael MARMOT 1945.
Profesor epidemiologije i javnog zdravstva
0000004093
Josip BRTAN 1946.
Pedagog
0000002129
Jeremy RIFKIN 1946.
Ameriki ekonomist
0000020528
Nuri Bilge CEYLAN 1959.
Redatelj
0000003183
Jure VUJI 1965.
Diplomat i knjievnik
0000000472
Tatjana CIFRAK-Kostelac 1971.
Profesorica kroatistike, knjiniarka
0000008187
Tatjana KRETAN 1971.
Prof, struna suradnica mentorica
Umrli
0000016154
Edward JENNER 1823.
Engleski fiziar, otkrio cjepivo za velike boginje
0000004769
Gerard de NERVAL 1855.
Francuski knjievnik
0000010887
Adolf SEIWERTH 1928.
Hrvatski kemiar
0000006204
Lewis MUMFORD 1990.
Ameriki humanistiki znanstvenik i pisac
0000012221
Mate DVORNII 1961.
Hrvatski knjievnik. Pisao je pjesme, pripovjetke, crtice, eseje, publicistika djela
0000003573
Marija MALBAA 1995.
Knjiniarka i bibliografkinja
0000012583
Jurica MURAI 1999.
Hrvatski pijanist, profesor, akademik
0000011387
Jean-Didier WOLFROMM 1994.
Francuski pisac i knjievni kritiar
0000001372
Silvija BENI 2006.
Spisateljica, prevoditeljica
0000001373
ima ZORI 2006.
Spisateljica
0000002090
Christian BIENIEK 2005.
Njemaki knjievnik i glazbenik
[date]