Banner
Knjižnica i čitaonica grada Preloga

Mladen Pavković

Mladen Pavković
Rođen: 22.09.1951. Wikipedia
(Ludbreg, HRV)
Mjesto djelovanja:Koprivnica
Opis:Hrvatski novinar i publicist
Izvor:Wikipedia

Novinar i publicist.
Živi u Koprivnici.
Suradnik više listova i časopisa.
Redovni je suradnik tjednika Hrvatskog slova, u kojem ima svoju stalnu rubriku.

Mladen Pavković rodio se u Ludbregu 1951. godine.
Suradnikom je više listova i časopisa.
Bio je sudionikom Domovinskog rata kao dragovoljac.
Bio pripadnikom 117. brigade Hrvatske vojske i 145. taktičke grupe Hrvatske vojske.
Pričuvni je natporučnik Hrvatske vojske.
U vrijeme Domovinskoga rata bio je, uz ostalo, inicijatorom i organizatorom brojnih ratnih izložbi, tribina, likovnih kolonija, radio emisija, a zahvaljujući njemu objavljeni su i brojni ratni plakati, od kojih poglavito treba istaknuti plakat iz 1991. ˝Hrvatska Vas zove˝, koji je osmislio zajedno s Vladimirom Kostjukom.
Dosad je napisao više od tri tisuće članaka u svezi Domovinskoga rata.
Dvanaest godina bio je predsjednikom Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR),,[1] jedne od najaktivnijih Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, a sada je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91), čiji je počasni predsjednik Mile Dedaković-Jastreb.
Nakon održanih samostalnih izložbi, darovao je Muzeju Grada Koprivnice (1979. i 2010.) 513 crno-bijelih fotografija na temu ˝poznati i popularni˝.
Član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u diaspori HAZUD (Basel, Švicarska),Hrvatskog novinarskog društva (HND) te Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne.
O književno-publicističkom radu Mladena Pavkovića objavljena je i monografija s naslovom ˝Pobjednik ostaje sam˝ (Ogranak Matice Hrvatske, Koprivnica, 2010.).

Glavnim je i odgovornim urednikom listova: ˝Magnum˝ (1990.-1991.), ˝Gardist˝ (1991.-1993), koji je prvi vojni list u neovisnoj državi Hrvatskoj, ˝Podravski tjednik˝ (1992.), ˝Za dom˝ (1993.-1994), list Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zagreb, ˝Hrvatski književni list˝ (1994.- 1999.), kojeg je obnovio s književnikom Zlatkom Tomičićem, ˝Hrvatski branitelj˝ (1998.- 1999.), ˝Rat i mir˝ (2013.-).
Redovitim je suradnikom tjednika Hrvatsko slovo, u kojem ima svoju stalnu rubriku, Da se ne zaboravi.[2] O njegovu radu snimljena je i 30-minutna dokumentarna emisija s nazivom ˝Zlatno srce Mladena Pavkovića˝ scenariste i redatelja Darka Dovranića, koja je (2001.) prikazana na Hrvatskoj televiziji.
Objavio je najmanje novine na svijetu ˝Hrvatski branitelj˝,3x2,5cm, (2004.), CD ˝Zlatko Crnković govori Goloba˝, CD ˝Najljepše pjesme Božice Jelušić u odabiru Mladena Pavkovića˝, CD ˝Najljepše pjesme Zvonimira Goloba u odabiru Mladena Pavkovića˝ i dr.

Ukupno: 4

Digitalizirani članci - Mladen Pavković

LOK : list Općinske konferencije saveza socijalističke omladine Hrvatske Koprivnica Mladima svi pomažu - riječima
Godina: 1979. Broj: 6 str. 11 -12
Napomena: Podaci o autorima su preneseni iz javno dostupnih izvora (Wikipedia, Wikimedia,... ).
Ako su objavljeni vaši podaci, a ne želite da budu vidljivi u ovom katalogu, molimo vas da nas kontaktirate.
Ako objavljena slika nije u skladu s autorskim pravima, javite nam kako bi je mogli ukloniti.