Banner
Pomorski fakultet u Splitu

Ivan Kristofić

Ivan Kristofić
Rođen: 03.05.1940. Wikipedia
(Varaždin, HRV)
Mjesto djelovanja:Varaždin
Opis:Profesor, klinički kineziolog
Izvor:Varaždinski sokol : i plakatom kroz povijest

Ivan Kristofić, rođen 3. svibnja 1940. u Varaždinu, profesor -klinički kineziolog (1963.), magistar medicinskih znanosti (magistrirao u klasi prof. dr. Marka Pećine na Klinici za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 1983.), u znanstveno-istraživačkom zvanju -istraživač suradnik s dvadesetak publiciranih stručno-znanstvenih radova.

Cijeli radni vijek proveo je kao djelatnik Medicinskog centra i Opće bolnice u Varaždinu, a kraće je vrijeme bio predavač kinezi-ologije i kineziterapije u Srednjoj medicinskoj školi, kao i vanjski suradnik FOIa.

Punih je pet desetljeća bio aktivan i u varaždinskom sportu, posebno u gimnastičkom, gdje je bio i obnašao gotovo sve -od natjecatelja, trenera (muške i ženske gimnastike), predsjednika Društva, člana izvršnog odbora Hrvatskoga gimnastičkog saveza, predstavnika Hrvatske u bivšem Gimnastičkom savezu Jugoslavije i dopredsjednika u HGSu, te izbornika reprezentacije i predsjednika Tehničkog odbora RSG.
Uz to je i sudionik radnih skupova za jugoistočnu Europu kao i Europskog i Svjetskog kongresa međunarodne gimnastičke federacije
Na kraju je (sa suradnicima) opisao 110 i 120 godina sokolstva i gimnastike u Varaždinu, a za tisak pripremio i opsežnu foto monografiju Varaždinski sokol -i plakatom krozpovijest.
Tvrdi da mu je to bila dužnost, osobno zadovoljstvo, ali i čast.

Za svoj ukupni angažman primio je i desetak društvenih priznanja.

Ukupno: 2
Napomena: Podaci o autorima su preneseni iz javno dostupnih izvora (Wikipedia, Wikimedia,... ).
Ako su objavljeni vaši podaci, a ne želite da budu vidljivi u ovom katalogu, molimo vas da nas kontaktirate.
Ako objavljena slika nije u skladu s autorskim pravima, javite nam kako bi je mogli ukloniti.