Banner
Knjinica i itaonica grada Preloga

Mladen Pavkovi

Mladen Pavkovi
Rođen: 22.09.1951. Wikipedia
(Ludbreg, HRV)
Mjesto djelovanja:Koprivnica
Opis:Hrvatski novinar i publicist
Izvor:Wikipedia

Novinar i publicist.
ivi u Koprivnici.
Suradnik vie listova i asopisa.
Redovni je suradnik tjednika Hrvatskog slova, u kojem ima svoju stalnu rubriku.

Mladen Pavkovi rodio se u Ludbregu 1951. godine.
Suradnikom je vie listova i asopisa.
Bio je sudionikom Domovinskog rata kao dragovoljac.
Bio pripadnikom 117. brigade Hrvatske vojske i 145. taktike grupe Hrvatske vojske.
Priuvni je natporunik Hrvatske vojske.
U vrijeme Domovinskoga rata bio je, uz ostalo, inicijatorom i organizatorom brojnih ratnih izlobi, tribina, likovnih kolonija, radio emisija, a zahvaljujui njemu objavljeni su i brojni ratni plakati, od kojih poglavito treba istaknuti plakat iz 1991. Hrvatska Vas zove, koji je osmislio zajedno s Vladimirom Kostjukom.
Dosad je napisao vie od tri tisue lanaka u svezi Domovinskoga rata.
Dvanaest godina bio je predsjednikom Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR),,[1] jedne od najaktivnijih Udruga proizalih iz Domovinskoga rata, a sada je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91), iji je poasni predsjednik Mile Dedakovi-Jastreb.
Nakon odranih samostalnih izlobi, darovao je Muzeju Grada Koprivnice (1979. i 2010.) 513 crno-bijelih fotografija na temu poznati i popularni.
lan je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u diaspori HAZUD (Basel, vicarska),Hrvatskog novinarskog drutva (HND) te Drutva hrvatskih knjievnika Herceg-Bosne.
O knjievno-publicistikom radu Mladena Pavkovia objavljena je i monografija s naslovom Pobjednik ostaje sam (Ogranak Matice Hrvatske, Koprivnica, 2010.).

Glavnim je i odgovornim urednikom listova: Magnum (1990.-1991.), Gardist (1991.-1993), koji je prvi vojni list u neovisnoj dravi Hrvatskoj, Podravski tjednik (1992.), Za dom (1993.-1994), list Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zagreb, Hrvatski knjievni list (1994.- 1999.), kojeg je obnovio s knjievnikom Zlatkom Tomiiem, Hrvatski branitelj (1998.- 1999.), Rat i mir (2013.-).
Redovitim je suradnikom tjednika Hrvatsko slovo, u kojem ima svoju stalnu rubriku, Da se ne zaboravi.[2] O njegovu radu snimljena je i 30-minutna dokumentarna emisija s nazivom Zlatno srce Mladena Pavkovia scenariste i redatelja Darka Dovrania, koja je (2001.) prikazana na Hrvatskoj televiziji.
Objavio je najmanje novine na svijetu Hrvatski branitelj,3x2,5cm, (2004.), CD Zlatko Crnkovi govori Goloba, CD Najljepe pjesme Boice Jelui u odabiru Mladena Pavkovia, CD Najljepe pjesme Zvonimira Goloba u odabiru Mladena Pavkovia i dr.

Ukupno: 4

Digitalizirani članci - Mladen Pavkovi

LOK : list Opinske konferencije saveza socijalistike omladine Hrvatske Koprivnica Mladima svi pomau - rijeima
Godina: 1979. Broj: 6 str. 11 -12
Napomena: Podaci o autorima su preneseni iz javno dostupnih izvora (Wikipedia, Google,... ).
Ako su objavljeni vaši podaci, a ne želite da budu vidljivi u ovom katalogu, molimo vas da nas kontaktirate.