Banner
Pomorski fakultet u Splitu

Franjo Hrg

Franjo Hrg
Rođen: 21.03.1933. Wikipedia
(Ivanec, HRV)
Umro: 04.05.2011.
Mjesto djelovanja:Varaždin
Opis:Novinar, glazbeni urednik, haiku pjesnik
Jezik:hrv
Izvor:Magicus.info

Rođen je 21.ožujka 1933. u Ivancu, preminuo u Varaždinu, 4.5.2011.
Bio je umirovljeni novinar i glazbeni urednik ivanečkoga Radija.
Apsolvirao jehrvatski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, diplomirao ruski jezik na Pedagoškoj akademiji, a bio je obrazovan i glazbeno.
Radio je, između ostalog, i kao učitelj hrvatskog i ruskog jezika, harmonike te skladatelj i umjetnički fotograf.
Objavio više zbirki poezije na hrvatskom jeziku i kajkavskom narječju, prikupio, obradio i zapisao mnoge izvorne pjesme zagorskog kraja, surađivao u raznim listovima, časopisima, kalendarima, uredio brojne zbornike i panorame te primio niz nagrada za svoja postignuća.

Haiku je objavljivao u časopisu Haiku i godišnjim zbornicima, dugi niz godina surađivao u radu svih haiku-susreta u zemlji.
U vlastitoj nakladi tiskao je haiku i minijature: 24 haiku i ine minijature, BEZ koječega i kuaj česa, KAJ kak KAJKiči, Hajkičići doajčeci/blizanci, Haiku i senrju i ine stihositnice, Ivonjski spoamenjki, Ivanečke sličice/Ivonjske slikice, 100 Haiku/senryu X2&3, 2001. godine te knjižice haikua/senrjua.
Bio je član više umjetničkih udruga, između ostaloga Društva hrvatskih haiku pjesnika, a za svoj rad primio je i nekoliko pohvala i nagrada.
Bio je dobitnik prijelaznoga Ludbreškoga stupa haiku-pjesnika za 2010. godinu, priznanja koje se dodjeljuje na Ludbreškim haiku susretima od 2003. godine.

Ukupno: 28
Napomena: Podaci o autorima su preneseni iz javno dostupnih izvora (Wikipedia, Google,... ).
Ako su objavljeni vaši podaci, a ne želite da budu vidljivi u ovom katalogu, molimo vas da nas kontaktirate.
Fotograf
Autor teksta
Urednik