Banner
Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike, Knjižnica

Pretraživanje kataloga

Katalog Knjižnice FOI-ja ima niz funkcionalnosti poput prikaza novonabavljene građe, prikaza trenutne raspoloživosti građe bez otvaranja zapisa, novi izgled korisničkog računa. Svaki segment kataloga prilagođen je mobilnim aplikacijama, a tu je i dark mode, odnosno tamni način rada. Za razliku od svijetlog, tamni će način katalog “obojiti” u crno i pridonijeti manjem opterećenju vida. Korisnicima sa slabijim vidom i onima koji su osjetljivi na jarko svjetlo omogućit će bolju vidljivost sadržaja kataloga, naročito u noćnim satima. Osim toga tamni način štedi energiju i produžava vijek baterije mobitela. Boja pozadine bira se u gornjem desnom kutu.

Najave
Novosti
Pristup korisničkim stranicama
Pristup korisničkim stranicama

Ponovno je omogućen pristup korisničkim stranicama  Knjižnice FOI-ja što znači da su ponovno u funkciji opcije produženja i rezervacije iz korisničkog profila. 


Predstavljamo: metLib -  mobilna aplikacija knjižničnog sustava Metel

Mobilna Aplikacija metLib namijenjena je korisnicima knjižnica u sustavu Metel. Nakon uspješne prijave u aplikaciju korisnici mogu pretraživati katalog knjižnice, čitati e-Knjige, vidjeti svoju digitalnu iskaznicu, svoj korisnički profil unutar kojeg je prikaz knjiga koje korisnik trenutno čita, arhiva posudbe, lista želja, rezervacije, preporuke. Aplikaciju mogu koristiti registrirani članovi knjižnice.
Aplikaciju metLib izradila je tvrtka Point d.o.o. iz Varaždina, a dostupna je u trgovini s aplikacijama - Google Play Store, Apple App Store i Huawei AppGallery.

EFZG digitalna knjižnica

Digitalna knjižnica EFZG je zbirka digitalnih publikacija s područja ekonomije čiji su nakladnici  visokoškolske ustanove iz zemlje i inozemstva. Zbirku mogu koristiti svi korisnici knjižnice Fakulteta organizacije i informatike putem pristupnih podataka koji se mnogu dobiti u knjižnici. Zbirci se pristupa s mrežne stranice Knjižnice FOI-ja, Mrežni izvori literature.

Svaki član Knjižnice može se pomoću AAI@EduHr identiteta prijaviti na svoj korisnički račun te pratiti svoja zaduženja, ranije čitano, rezervirati ili produžiti rok posudbe.

Pomoć kod prijave: tel. 042 390 878, e-mail knjiga@foi.unizg.hr.