Banner
Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike, Knjižnica

Pretraživanje kataloga

Katalog Knjižnice FOI-ja ima niz funkcionalnosti poput prikaza novonabavljene građe, prikaza trenutne raspoloživosti građe bez otvaranja zapisa, novi izgled korisničkog računa. Svaki segment kataloga prilagođen je mobilnim aplikacijama, a tu je i dark mode, odnosno tamni način rada. Za razliku od svijetlog, tamni će način katalog “obojiti” u crno i pridonijeti manjem opterećenju vida. Korisnicima sa slabijim vidom i onima koji su osjetljivi na jarko svjetlo omogućit će bolju vidljivost sadržaja kataloga, naročito u noćnim satima. Osim toga tamni način štedi energiju i produžava vijek baterije mobitela. Boja pozadine bira se u gornjem desnom kutu.

Najave
Novosti
Obavijest korisnicima Knjižnice
Obavijest korisnicima Knjižnice

Zbog nadogradnje programske podrške središnjih servisa sustava AAI@EduHr trenutno je onemogućen pristup korisničkim stranicama Knjižnice FOI-ja (produženja, rezervacije). Intenzivno se radi na otklanjanju problema te ćete biti obaviješteni kada pristup ponovno bude uspostavljen.
Do tada nas možete kontaktirati na e-mail knjiga@foi.unizg.hr ili na broj telefona 042 390 878.

FOI i Knjižnica FOI-ja slave 60. rođendan!

Povodom obilježavanja 60. obljetnice osnutka Više ekonomske škole u Varaždinu i 60. obljetnice osnutka Knjižnice u sastavu Škole, Knjižnica Fakulteta organizacije i informatike izradila je virtualnu izložbu pod nazivom Što se krije u spremištima Knjižnice FOI-ja?. Izložbom je obuhvaćen vremenski period od osnutka Knjižnice 1962. godine do 1990-ih godina 20. stoljeća, kada je knjižnica u sastavu Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Digitalizirani materijali iz fonda i spremišta Knjižnice Fakulteta organizacije i informatike postali su virtualni izlošci koji korisnicima i javnosti predstavljaju od zaborava sačuvana najstarija izdanja i predmete Knjižnice. Izložba je ujedno i retrospektiva poslovanja Knjižnice i oblikovanja knjižničnog fonda od njezinog osnutka.

EFZG digitalna knjižnica

Zbirka sadrži publikacije i materijale u digitalnom obliku čiji je nakladnik ili sunakladnik Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Korištenje zbirke omogućeno je studentima i zaposlenicima Fakulteta organizacije i informatike. Pristupne podatke zatražite u Knjižnici FOI-ja. U slučaju problema s pristupom javite se u Knjižnicu FOI-ja ili na e-mail knjiznica@foi.unizg.hr.

EBSCO eBooks

Knjižnica Fakulteta organizacije i informatike osigurala je za svoje korisnike trajni pristup zbirci EBSCO e-knjiga u otvorenom pristupu poznatih svjetskih izdavača. Zbirka sadrži više od 2700 e-knjiga.

Svaki član Knjižnice može se pomoću AAI@EduHr identiteta prijaviti na svoj korisnički račun te pratiti svoja zaduženja, ranije čitano, rezervirati ili produžiti rok posudbe.

Pomoć kod prijave: tel. 042 390 878, e-mail knjiga@foi.unizg.hr.

Link 0

Link 1

Link 2

Link 3

Link 4

Link 5

Link 6

Link 7

Metlib
Za korištenje aplikacije morate biti član knjižnice. U knjižnici morate prijaviti svoju e-mail adresu.
Izjava o pristupačnosti