Banner
Point d.o.o.

Planinarstvo u Ivancu

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
2661
Naslov
Planinarstvo u Ivancu / Cvjetko Šoštarić. -
Impresum
Ivanec : Planinarsko društvo ˝Ivančica˝, 1975. -
Materijalni opis
61 str. : ilustr. ; 22 cm

PREDGOVOR
Tijekom 1973. godine planinarsko društvo »Ivančica« Ivanec slavilo je 75. obljetnicu organiziranog planinarskog rada u Ivancu.
Te godine rodila se ideja o izdavanju jedne spomen-knjižice u kojoj bi na jednom mjestu bio obuhvaćen rad društva u proteklom razdoblju.
S mnogo volje i elana pristupio sam istraživanju i prikupljanju podataka o radu društva, svjestan da se u ovakvom poslu vrlo lako može nešto zaobići ili preskočiti.
Potrebno je imati na umu i to da je ova knjiga rađena s najboljom namjerom, bez posebnih pretenzija i naročitog isticanja pojedinaca, jer moramo priznati da, kako god svijetli bili likovi pojedinaca, ipak je kolektivan rad pridonio razvoju planinarstva u našem kraju.
Veliku pomoć u radu pružili su mi Dragutin Karažinec, dr Adalbert Georgijević i dr Željko Poljak, a pripomogli su Matija Jaklin, Petar Jagetić, Stjepan Grdan i mnogi drugi.
Posebnu zahvalnost moram odati novinaru Franji Hrgu za obavljen posao lekture i korekture i ostalu pruženu pomoć.
Isto tako u ime izdavača zahvaljujem Skupštini općine Ivanec, Skupštini općine Zlatar-Bistrica, društveno-politič-kim organizacijama, gospodarskim organizacijama i ustanovama te pojedincima koji su omogućili izlaženje ove knjige.

Ivanec, krajem 1974. godine.
Autor

Inv.br
Info
Signatura
Zbirka
S1155
U čitaonici!
796 ŠOŠTA pla
Varaždin
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306