Banner
Point d.o.o.

Suradljivost na aromatazne inhibitore, vitamin D i kalcij postmenopauzalnih bolesnica s ranim invazivnim rakom dojke te onkologa na savjete iz smjernica : doktorska disertacija

Fakulteti, doktorske disertacije Vrsta gradje
Naslov
Suradljivost na aromatazne inhibitore, vitamin D i kalcij postmenopauzalnih bolesnica s ranim invazivnim rakom dojke te onkologa na savjete iz smjernica : doktorska disertacija / Lidija Bošković ; [voditelj rada Eduard Vrdoljak]. -
Impressum
Split : L. Bošković, 2018. -
Materijalni opis
83 lista ; 30 cm + 1 optički disk. -
Jezik
hrv, eng
Napomena
Na vrhu nasl. str.: Sveučilište u Splitu, Medicinski fakultet.
Bibliografija: listovi 61-79. - Summary.

7. SAŽETAK

Cilj ovog istraživanja je bio utvrditi suradljivost postmenopauzalnih bolesnica s ranim invazivnim hormonski osjetljivim rakom dojke na adjuvantnu terapiju s nesteroidnim aromataznim inhibitorima, vitaminom D i kalcijem (ako je to propisano od onkologa) u svakodnevnoj kliničkoj praksi u Hrvatskoj.
Cilj je također bio utvrditi da li se onkolozi u Hrvatskoj pridržavaju smjernica o koštanom zdravlju te smjernica o klini.kom pra.enju bolesnica s ranim rakom dojke.
U prospektivno, neintervencijsko istra.ivanje je uključeno 438 bolesnica koje su uzimale nesteroidni aromatazni inhibitor anastrozol ili letrozol te su praćene u prosjeku 23.5 (}4.9) mjeseci.
Tijekom istraživanja, bolesnic su u prosjeku imale 5.3 pregleda.
Suradljivost bolesnica procijenjena je primjenom metode samoizvještaja.
Bolesnica se smatrala suradljivom ako je prema samoizvještaju uzela .80% propisane doze inhibitora aromataze, vitamina D i kalcija.

...

Osobe
Autor teksta
Inv.br.
Info
Signatura
X2141
Dostupno
D 2018 BOŠ
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306