Banner
Point d.o.o.

Pharmacotherapia ophtalmologica = Farmakoterapijski priručnik iz oftamologije

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
Naslov
Pharmacotherapia ophtalmologica = Farmakoterapijski priručnik iz oftamologije / [glavni urednici] Mladen Bušić .... [et al.]. -
Impressum
Zagreb : ˝Cerovski˝, 2013. (Zagreb : ˝Cerovski˝). -
Materijalni opis
249 str. : ilustr. u bojama ; 21 cm. -
ISBN
9789535667131
Napomena
Na nasl. str.: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Zastupljeni autori: Mladen Bušić, Đuro Plavljanić, Ivana Mikačić, Biljana Kuzmanović Elabjer, Damir Bosnar, Ivan Čima, Daliborka Miletić, Mirjana Bjeloš Rončević,
Bibliografija uz svako poglavlje , Predmetno kazalo.

PREDGOVOR
U vašim rukama je prvi hrvatski farmakoterapijski priručnik iz oftalmologije, u svojstvu sveučilišnog udžbenika Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmavera u Osijeku.
U bogatoj medicinskoj literaturi Zapada postoji višedesetljetna tradicija izdavanja farmakoterapijskih priručnika iz oftalmologije.
Ponukani činjenicom nepostojanja takvog djela na hrvatskom jeziku te razvidnom potrebom za njim ne samo među oftalmolozima i farmakolozima nego i među svima strukama primarne razine zdravstvene zaštite, zahvaljujući izvanrednoj suradnji liječnika Klinike za očne bolesti i Odjela za kliničku farmakologiju i toksikologiju Klinike za unutarnje bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh˝, stvorili smo djelo koje obuhvaća sve lijekove koji se primjenjuju u oftalmologiji, registrirane u Republici Hrvatskoj te dio lijekova koji se koriste u oftalmološkoj praksi, a nisu registrirani u Republici Hrvatskoj.
Vjerujemo da će svim korisnicima ovaj sveučilišni priručnik biti od pomoći u svakodnevnom radu kao jedinstveni sublimat oftalmologije i farmakologije.
Zahvaljujemo se na podršci Hrvatskom oftalmološkom društvu i njegovom predsjedniku, profesoru Zoranu Vatavuku te Hrvatskoj liječničkoj komori i njenom predsjedniku, primarijusu Hrvoju Minigu.
Osobitu zahvalnost izražavamo i ovaj put profesoru Aleksandru Včevu, dekanu Medicinskog fakulteta Osijek, na kontinuiranoj i sveukupnoj potpori autorima.
Glavni urednici
Mladen Bušić, Đuro Plavljanić, Ivana Mikačić, Biljana Kuzmanović Elabjer, Damir Bosnar

Ključne riječi
Inv.br.
Info
Signatura
Odjel
S1115
U čitaonici!
PHARM pha
JASMINKA
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306