Banner
Point d.o.o.

Hitna medicina

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
Naslov
Hitna medicina / Vesna Degoricija i suradnici ; [prijevod s engleskog jezika Goran Bićanić ... [et al.] ; ilustracije Matija Marković, Maja Matas ; indeks izradili Matija Marković, Ivo Planinc]. -
Izdanje
1. dopunjeno izd. na hrvatskom jeziku. -
Impressum
Zagreb : Libar, 2013. ([s. l. : s. n.]). -
Materijalni opis
XI, 465 str. : ilustr. (pretežno u bojama) ; 25 cm. -
ISBN
9789537942021
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela: Emergency medicine, Zastupljeni suradnici: Suzana Anić, Tomislav Baudoin, Goran Bićanić, Branimir Čatipović, Domagoj Delimar, Vida Demarin, Ivan Gornik, Marko Velimir Grgić, Bojan Jelaković, Livije Kalogjera, Nenad Karan.
Predmetno kazalo.

U pisanju knjige sudjelovalo je trideset autora iz različitih područja medicine, nastavnika Medicinskih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Splitu, te troje kolega, bivših studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji žive i rade u Sjedinjenim Američkim Državama.
Uz autore koji su se proteklih godina dokazali kao ugledni sveučilišni nastavnici, kliničari i stručnjaci u svojim područjima profesionalnog djelovanja, na popisu koautora su i mladi liječnici, od kojih su neki u vrijeme početka rada na knjizi bili studenti medicine.
Upravo je ta činjenica bila jamstvo da će knjiga Hitna medicina svojim sadržajem i načinom prikaza pojedinih tema kao i vizualnim izgledom i oblikovanjem, koji su najvećim dijelom zasluga njezinog grafičkog urednika Matije Markovića, biti dobar izbor za populaciju studenata medicine viših godina studija.
Činjenica da ove godine istovremeno promoviramo njezino drugo izdanje na engleskom jeziku i prvo prošireno i dopunjeno izdanje na hrvatskom jeziku najbolji je zagovornik njezine vrijednosti.
...
Hitna medicina je važan dio sveukupnog djelovanja liječnika različitih profesionalnih usmjerenja.
Od 2012. godine u našoj zemlji uvedena je i zasebna specijalizacija iz hitne medicine i osnovani su brojni samostalni odjeli i zavodi središnjeg hitnog prijema u gotovo svim bolnicama.
Sve su to razlozi koji su me naveli da u suradnji sa svojim koautorima prevedem, proširim i uredim knjigu Hitna medicina, koja se sada nalazi pred čitateljem.
Knjiga je modernog, interaktivnog dizajna ; na 480 stranica, sadržaj je podijeljen u petnaest poglavlja kodiranih raznim bojama i obogaćenih palčanicima u boji, što je čini praktičnom za brzo pretraživanje.
Bogato je ilustrirana s 208 fotografija i 68 tablica.
U dodatku ima precizno izrađeno kazalo pojmova, popis normalnih kliničkih i laboratorijskih vrijednosti važnih za hitnu medicinu, te najčešće rabljenih formula za izračunavanje u hitnoj medicini.
Ilustrirana je brojnim dijagramima, postupnicima i originalnim fotografijama iz vlastitih fundusa pojedinih autora.
Knjiga svojim sadržajem i porukama ilustrira način podučavanja medicine koji se usuđujem nazvati Zagrebačkom školom, a koji se u kliničkoj medicini na našem fakultetu gradi posljednjih pedesetak godina.
Knjiga je napisana i koncipirana za interaktivno učenje, ona razgovara sa svojim čitateljem, proširuje znanja i odgovara na važna i hitna pitanja.

Inv.br.
Info
Signatura
Odjel
S1156
U čitaonici!
61 DEGOR hit
JASMINKA
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306